Луцьк має шанс стати пілотним містом в реалізації проекту Ради Європи і Європейської Комісії «Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадами»

Луцьк має шанс стати пілотним містом в реалізації проекту Ради Європи і Європейської Комісії «Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадами»

20.09.14 18:13 0 701
16 червня з ініціативи Міністерства культури України відбулася презентація проекту Ради Європи і Європейської Комісії «Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадами» (проект COMUS).

Участь у презентації взяли представники міністерств і відомств, а також 10-ти міст України. Луцьк представляв начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Петро Троневич.

Мета проекту COMUS – сприяння органам влади у здійсненні стратегічного оновлення та забезпеченні сталого соціоекономічного розвитку історичних міст шляхом пристосування об'єктів культурної спадщини до сучасних потреб, реабілітації традиційного містобудівного середовища, розширення діапазону можливостей щодо його конструктивного використання. Початок реалізації проекту передбачено на жовтень 2014 року.

Луцьк має шанс стати пілотним містом в реалізації цього проекту, зокрема, у розробці оперативного плану дій щодо реабілітації об'єктів культурної спадщини. Впровадження проектних заходів дасть можливість втілити стратегічні завдання щодо конструктивного використання об'єктів культурної спадщини м.Луцька та в майбутньому залучати для цих цілей інвестиції.

Управління культури (720447, 723426, 722756)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі крадій не ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ