Чи дозволено фізичній особі – підприємцю - платнику єдиного податку займатись зовнішньоекономічною діяльністю, в тому числі за межами території України? 

Чи дозволено фізичній особі – підприємцю - платнику єдиного податку займатись зовнішньоекономічною діяльністю, в тому числі за межами території України? 

20.09.14 10:43 0 915
Зовнішньоекономічна діяльність – це діяльність суб'єктів господарської діяльності України та іноземних суб'єктів господарської діяльності, побудована на взаємовідносинах між ними, що має місце як на території України, так і за її межами. Про це зазначається в 5 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність».

Фізичні особи, які мають постійне місце проживання на території України, мають право здійснювати зовнішньоекономічну діяльність, якщо вони зареєстровані як підприємці згідно з Законом України «Про підприємництво».

Статтею 4 цього Закону передбачені види зовнішньоекономічної діяльності, до яких, зокрема, належать експорт та імпорт товарів, капіталів та робочої сили.

Пунктом 291.5 статті 291 Податкового кодексу України визначені види діяльності, здійснюючи які фізичні особи - підприємці не можуть бути платниками єдиного податку.

Отже, фізична особа – підприємець – платник єдиного податку може здійснювати зовнішньоекономічну діяльність як на території України, так і за її межами, за умови, що ним не здійснюються види діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.

Інформаційно-комунікаційний сектор Луцької ОДПІ

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На фестивалі оперного ...
Наступна новина: Житель Івано-Франківщини на ...

КОМЕНТАРІ