Рятувальник із Деражні Сергій Рудий став лауреатом Всеукраїнської акції “Герой – рятувальник року”

Рятувальник із Деражні Сергій Рудий став лауреатом Всеукраїнської акції “Герой – рятувальник року”

20.09.14 17:59 0 784
17 вересня, з нагоди Дня рятівника, у Державній службі України з надзвичайних ситуацій відбулася церемонія нагородження лауреатів Всеукраїнської акції “Герой – рятувальник року”.

Вітаючи переможців Акції, Голова ДСНС України Сергій Бочковський зазначив, що почесні дипломи “Героїв-рятувальників” отримали як звичайні українці, так і співробітники Служби порятунку. Всі вони, у такий непростий для України час, стоять на варті найбільшої цінності кожного народу – людського життя. Вони, як ніхто інших, розуміють та усвідомлюють всю велич цього скарбу.

“Служба порятунку завжди прагнула до того, аби наші співвітчизники знали не лише про подвиги рятувальників. Адже у кожному місті чи селищі є свої народні герої. Саме тому ми вже 11 років поспіль проводимо цю всеукраїнську акцію. Повірте, щороку як працівники ДСНС України, так і звичайні українці здійснюють сотні героїчних вчинків. Ми просто не в змозі охопити цією акцією всіх достойних. Адже нагороджувати можна було б не один день. Проте ми знаємо про героїчні вчинки кожного і запевняю вас, що ці люди також не залишаться поза увагою”, - сказав Сергій Бочковський.

Цього року лауреатом Акції став командир відділення 11-державної пожежно-рятувальної частини м. Деражня Сергій Рудий, який 8 червня 2014 року на річці Вовк у вільний від чергування час врятував на водоймі дев’ять осіб, з яких четверо дітей.

Не допливши до берега близько 100 м, металевий човен (у якому допускається транспортування не більше шести осіб) почав розхитуватись та перекинувся. У тому місці глибина річки близько трьох метрів. Шансів на порятунок у людей залишалося обмаль, вони відчайдушно гукали на допомогу.

Почувши крики, вогнеборець не розгубився, дружині наказав терміново телефонувати до Служби порятунку 101 та «швидкої». Сам же кинувся на допомогу потопаючим. На власному човні Сергій доплив до місця пригоди й «виловив» із води чотирьох дівчаток чотирьох-десяти років. Дорослим наказав триматися за краї човна й залишатися на плаву. Чергове відділення Деражнянських рятувальників оперативно прибуло до місця події. Працівники ДСНС одразу кинулись на допомогу постраждалим та на човні транспортували їх до берега та передали лікарям «швидкої». Завдяки злагодженій роботі та самовідданості рятувальника вдалося зберегти дев’ять людських життів.

За свій героїчний вчинок Сергій Рудий також отримав найвищу відомчу нагороду ДСНС України – «Знак пошани».

Нагадаємо, Всеукраїнська акція “Герой-рятувальник” проводиться щорічно, з 2003 року. Її метою є розповісти українцям про героїв держави, які ризикують своїм життя заради порятунку інших.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ