На Хмельниччині У Вашингтоні відбулася зустріч Петра П

На Хмельниччині У Вашингтоні відбулася зустріч Петра П

20.09.14 08:36 0 596
Президент України Петро Порошенко провів у Вашингтоні зустріч з Президентом Сполучених Штатів Америки Бараком Обамою.

У спільній заяві за підсумками зустрічі Глава Української держави назвав дуже символічною зараз для всіх українців ту неймовірну підтримку, яку сьогодні отримала Україна у Конгресі США, Державному департаменті, у Президента Сполучених Штатів Америки.

Президент України повідомив, що під час двосторонньої зустрічі обговорив зі своїм американським колегою широкий спектр питань щодо співробітництва у різних сферах. Зокрема, питання забезпечення безпеки, економіки, фінансового співробітництва тощо.

Окрему увагу сторони приділили співпраці у сфері енергетики. Президент України повідомив, що наступного тижня до Києва прибуде потужна команда американських експертів для продовження переговорів щодо роботи в цій галузі. Петро Порошенко наголосив, що для нашої держави зараз важливі кроки, спрямовані на забезпечення енергетичної безпеки.

За словами Президента України, Барак Обама добре знайомий з ситуацією в Україні. У цьому контексті Петро Порошенко відзначив важливість підтримки США у реалізації міжнародної координації, повідомивши, що сьогодні відбувається важливе засідання Ради безпеки ООН. «Для мене найвищий пріоритет як для Президента, як для усіх українців та американців, - це мир», - констатував Президент України.

Єдиним шляхом для деескалації ситуації у Донецькій і Луганській областях є Мирний план, який включає в себе припинення вогню, звільнення усіх заручників, виведення російських військ, взяття під контроль кордонів, унеможливлення постачання російської зброї», - наголосив Глава держави.

«Ми очікуємо продовження Мінського діалогу найближчим часом, - сказав Президент і додав, - Дванадцять днів режиму припинення вогню мають бути трансформовані у сталий мир».

Петро Порошенко подякував Бараку Обамі за «плідний, відкритий, чесний діалог та за рішення, які сьогодні були прийняті».

Президент України після зустрічі зі своїм американським колегою повідомив про те, що Україна отримає чітку практичну допомогу в доповнення до тієї, яка вже надійшла до нашої держави, а «це 240 млн. доларів, які вже надішли і 1 млрд. доларів фінансових гарантій».

За підсумками перемовин Глава держави також відзначив суттєвий прогрес в галузі безпеки та повідомив, що США будуть розширювати фінансову допомогу Україні на безпекові цілі, підкресливши, що США і Європейський Союз підтримують Мирний план.

Президент України також повідомив, що США надішле своїх спостерігачів на парламентські вибори в Україні, які відбудуться 26 жовтня.

Петро Порошенко також зазначив, що в Україні буде розпочата спеціальна програма політичного страхування американських інвестицій в українську економіку.

Барак Обама у свою чергу повідомив, що США розширять допомогу Україні в економічній сфері та у вирішенні питань безпеки. «Ми продовжимо мобілізувати зусилля міжнародного співтовариства на підтримку України», - сказав американський Президент.

Він відзначив, що для нього було великим задоволенням вітати Президента України в Овальному кабінеті.

«Лідерство Петра Порошенка зараз дуже важливе для українського суспільства», - відзначив Барак Обама. Люди в Україні проголосили своє бажання жити у вільній та незалежній країні, і Президент Порошенко реалізує бажання своїх людей, також підкреслив американський Президент.

Барак Обама зазначив, що США очолять міжнародне співтовариство і долучаться до Європейського Союзу у протидії агресії. На жаль, зазначив Президент США, відбувається російська агресія щодо України – спочатку в Криму, а зараз і на Сході, — але Америка послідовно підтримуватиме суверенітет і незалежність України і надаватиме їй допомогу у вирішенні питань її безпеки.

Звертаючись до Петра Порошенка Барак Обама заявив: «Ви маєте вірного не лише особистого друга, але й друга в особі американського народу. Америка зараз разом з людьми в Україні».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Польські правоохоронці ...
Наступна новина: Володимир Гунчик: ...

КОМЕНТАРІ