На Хмельниччині в обласному управлінні міліції розповіли про результати розслідування резонансної ДТП за участю пасажирського автобуса (+)

На Хмельниччині в обласному управлінні міліції розповіли про результати розслідування резонансної ДТП за участю пасажирського автобуса (+)

20.09.14 14:21 0 657
Під час прес-конференції в управлінні МВС України в Хмельницькій області правоохоронці детально розповіли журналістам про ситуацію, пов‘язану з розслідуванням резонансної ДТП за участю пасажирського автобуса, у якій дві особи загинуло та 33 постраждало.

Нагадаємо, 11 червня поточного року близько п‘ятої години вечора автобус «ПАЗ-3205», який перевозив 35 пасажирів, з‘їхав з дороги у річку та перекинувся. Справа набула великого розголосу не лише через значну кількість постраждалих, а й через технічних стан транспортного засобу, який залишав бажати кращого.

В рамках кримінального провадження проведено близько чотирьох десятків різноманітних експертиз, опитано усіх потерпілих та масу свідків, організовано не один слідчий експеримент.

Враховуючи достатню кількість доказів, здобутих під час досудового розслідування, водію автобуса наразі оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, що спричинило загибель кількох осіб), та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

З метою відшкодуванням завданих кримінальним правопорушенням збитків також отримано ухвалу Хмельницького міськрайонного суду про арешт майна підозрюваного та цивільного відповідача, в даному випадку — власника автобуса, котрим скоєно ДТП.

Паралельно з вивченням обставин ДТП, яким займалися співробітники ДАІ та слідчі, працівники УДСБЕЗ вивчали, наскільки прозоро і чи з дотриманням усіх необхідних процедур міська рада проводила конкурс на пасажирські перевезення.

Як розповів начальник УДСБЕЗ УМВС Олександр Федорович, серед порушень, виявлених з боку організатора перевезень — виконавчого комітету Хмельницької міської ради, зафіксовано порушення вимог законодавства в частині проведення конкурсу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницькому. Зокрема, договір з переможцем конкурсу укладено з порушенням вимог статті 44 Закону України «Про автомобільний транспорт» в частині обов'язку організатора укладати договір з переможцем конкурсу у разі відсутності у нього автобусів, що відповідають умовам конкурсу терміном на один рік, а не на 5 років, як це було зроблено у даному випадку.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фінансування пенсійних ...
Наступна новина: До міліції на "Музейні ...

КОМЕНТАРІ