У Хмельницькому на базі УМВС відбулась конференція, під час якої обговорили проблеми гуманізації кримінальної юстиції щодо неповнолітніх (+)

У Хмельницькому на базі УМВС відбулась конференція, під час якої обговорили проблеми гуманізації кримінальної юстиції щодо неповнолітніх (+)

20.09.14 17:04 0 621
За сприяння Фонду з прав людини посольства Королівства Нідерландів на базі УМВС України в Хмельницькій області відбулась відкрита регіональна конференція в рамках виконання проекту: «Від відновних практик до гуманізації кримінальної юстиції щодо неповнолітніх».

У межах Хмельницької області проект діє вже близько року. Його ініціатором стала Всеукраїнська фундація «Захист прав дітей», а фінансову підтримку надало Міністерство закордонних справ Нідерландів. Основною метою його є скорочення кількості дітей, які потенційно можуть потрапити у місця позбавлення волі.

Для цього у Хмельницькому створено регіональний центр підтримки дітей, куди зможуть звертатися так звані «проблемні» підлітки, які перебувають на обліку у кримінальній міліції у справах дітей та кримінально-виконавчій інспекції, діти-сироти тощо. Для роботи з цією категорією дітей уже підготовлено 30 спеціалістів-модераторів, які будуть працювати своєрідними посередниками між конфліктуючими сторонами.

Як розповіла Євгенія Павлова, голова Всеукраїнської фундації «Захисту прав дітей», реалізація цього проекту на Хмельниччині стала можливою завдяки активній підтримці обласного управління міліції, адже саме правоохоронці виділили частину одного зі своїх приміщень для функціонування у ньому центру підтримки дітей. Також проект підтримали Хмельницька облдержадміністрація, обласне управління освіти і науки, представники судової гілки влади тощо.

Під час конференції лектори переконували присутніх, серед яких були міліціонери, викладачі, психологи, у перевагах медіації та укладанні мирових угод у справах, що стосуються неповнолітніх. Адже судимість у 14-16 років кладе тавро на усе майбутнє життя підлітка. А медіація, тобто спілкування опонентів за допомогою посередника, допомагає і підозрюваному зрозуміти усю важкість та безглуздість свого вчинку, і потерпілому дізнатися, що штовхнуло злочинця за межу закону. І така-от жива емоція, а не сухі спілкування зі слідчими та суддями, дає дитині усвідомити протиправність свого вчинку та застерігає більше не ступати за межу закону.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині не ...
Наступна новина: У Львові правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ