На фестивалі оперного мистецтва ім. С. Крушельницької у Львові збиратимуть кошти для армії

На фестивалі оперного мистецтва ім. С. Крушельницької у Львові збиратимуть кошти для армії

20.09.14 10:42 0 636
25-27 вересня у Львівській опері пройде 14 Міжнародний фестиваль оперного мистецтва імені Соломії Крушельницької. Відтак, 25 вересня в театрі покажуть оперу «Мадам Баттерфляй» Джакомо Пуччіні, 26 – балет «Повернення Баттерфляй» (Джакомо Пуччіні-Мирослав Скорик), 27 – оперу «Аїда» Джузеппе Верді.

Про це у коментарі повідомила керівник літературно-драматичної частини Львівського національного академічного театру оперу та балету імені Соломії Крушельницької Надія Труш.

За її словами, в опері «Мадам Баттерфляй» у свій час успішно виступала Соломія Крушельницька. Балет «Повернення Баттерфляй» театр замовив народному артисту Мирославу Скорику. Це вистава про творчість української оперної співачки Соломії Крушельницької.

Як зазначила пані Надія, у дні вистав (25-27 вересня) о 17.00 перед Оперним театром під відкритим небом виступатимуть камерні ансамблі симфонічного оркестру Опери і збиратимуть кошти для української армії. Надія Труш додала, що Львівська опера перехопила цю естафету від Львівської обласної філармонії.

А у неділю, 28 вересня, повідомила вона, після балету «Коппелія» (Лео Деліб) на площі перед Оперним театром о 15.00 з концертом виступить весь симфонічний оркестр театру. Кошти від концерту підуть на допомогу армії. З такою ініціативою виступив сам театр. Естафету передадуть Національному симфонічному оркестру України.

Довідка.

Соломія Крушельницька (1872-1952) народилася у с. Білявинці Бучацького району на Тернопільщині. Українська оперна співачка, педагог.

За життя Соломія Крушельницька була визнана найвидатнішою співачкою світу. Серед її численних нагород та відзнак, зокрема, звання «Вагнерівська примадонна» XX століття. Співати з нею на одній сцені вважали за честь Енріко Карузо, Тітта Руффо, Федір Шаляпін.

Італійський композитор Джакомо Пуччіні подарував співачці свій портрет з написом «Найпрекраснішій і найчарівнішій Батерфляй». Успіхи С.Крушельницької на оперних сценах світу були успіхами і визнанням української музики й мистецтва. (за матеріалами Вікіпедії)

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Державтоінспекція ...
Наступна новина: Чи дозволено фізичній особі ...

КОМЕНТАРІ