Ігор Бабюк: вживаємо посилених заходів щодо протидії крадіжкам із автомобілів

Ігор Бабюк: вживаємо посилених заходів щодо протидії крадіжкам із автомобілів

20.09.14 11:31 0 645
На Прикарпатті випадки крадіжок майна із автівок на жаль, не поодинокі. Про найпоширеніші способи їх вчинення, боротьбу міліції із даним правопорушенням та рекомендації як від нього уберегтись розповів т.в.о. заступника начальника УМВС – начальник кримінальної міліції УМВС України в Івано-Франківській області Ігор Бабюк.

За словами Ігора Васильовича, часом зловмисники застосовують так званий «сканер» - електронний пристрій для вимкнення сигналізації. Як правило в таких випадках, обравши собі жертву, зловмисники слідкують за нею деякий час, обираючи вигідний момент, щоб вчинити крадіжку. Автівки без сигналізації ж зламують переважно вночі.

«Правопорушників до крадіжки спонукають в першу чергу залишені в автомобілі речі, – наголосив Ігор Бабюк. – Навігатори, авто магнітоли, ноутбуки, фотоапарати залишені в автівці без сигналізації – становлять для Вас ризик більше ніколи їх не побачити».

Також Ігор Васильович розповів про роботу міліції у напрямку розкриття та протидії таким правопорушенням. - В УМВС, зокрема в УКР є відділ, який займається розкриттям крадіжок, зокрема із автомобілів. Ми аналізуємо та систематизуємо інформацію щодо таких правопорушень. І на основі цих даних відпрацьовуємо території: до прикладу, інформуємо працівників ДАІ про підвищену кількість крадіжок із автомобілів в конкретному районі. Працівники карного розшуку влаштовують «засідки» та відслідковують зловмисників. Проводимо роботу із авторинками та ринками, де можуть збувати викрадене майно – зазначив керівник.

«Рекомендації як уберегтись від крадіїв дуже прості, - каже Ігор Бабюк. – Найголовніше, що Вас може убезпечити – це не залишати цінних речей в автомобілі. Крім того, паркувати його в освітленому місці та подбати про охоронні системи, зокрема сигналізацію».

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Олександр Балицький: ...

КОМЕНТАРІ