У Львівській області при ОДА буде створено робочу групу із будівництва сміттєспалювального заводу

У Львівській області при ОДА буде створено робочу групу із будівництва сміттєспалювального заводу

20.09.14 09:29 0 653
Обласна державна адміністрація налагоджує співпрацю із Технологічним університетом м. Брно (Чеська республіка) щодо вирішення екологічних та енергетичних проблем Львівщини. Відповідно до цього буде створено робочу групу, яка повинна провести першу нараду до 17 жовтня 2014 р.

Про це повідомив перший заступник голови ОДА Йосиф Ситник під час наради з Іваном Отевржелом – старшим менеджером проекту WtE (Відходи – в Енергію) Консорціуму під управлінням інституту процесного та екологічного інжинірингу Технологічного університету м. Брно.

Під час зустрічі сторони обговорили налагодження співпраці Технологічного університету м. Брно та влади Львівщини в розробленні комплексної системи утилізації відходів для вироблення енергії та покращення екологічної ситуації на теренах області.

Під час розмови Йосиф Ситник повідомив, що на території області проживає 2,5 млн. населення і є 2 тис. населених пунктів, які щорічно створюють 5 млн. кубічних метрів відходів. «37% з цих відходів, – продовжив Йосиф Ситник, – ми централізовано збираємо і максимум, що робимо – це вивозимо на полігони для сміття. Все решта – це безконтрольний скид сміття і, відповідно, забруднення навколишнього середовища. В області є понад 600 стихійних сміттєзвалищ, які покривають понад 460 га землі. Це є хаотичний процес, який немає жодного контролю».

На Львівщині немає жодного сміттєспалювального заводу. Іван Отевржел зазначив, що подібні заводи у Європі – це норма. Йосиф Ситник повідомив, що обласна влада сприятиме будівництву сміттєспалювального заводу.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ