Надзвичайний і Повноважний Посол Туреччини в Україні вперше відвідав Львів

Надзвичайний і Повноважний Посол Туреччини в Україні вперше відвідав Львів

20.09.14 11:37 0 772
Поглиблення економічної співпраці та створення сприятливих умов для надходження турецьких інвестицій на Львівщину – про це йшлося на зустрічі т.в.о. голови Львівської облдержадміністрації Юрія Турянського з Надзвичайним і Повноважним Послом Туреччини в Україні Йонетом Дж. Тезелем.

“Теперішня економічна співпраця між обома країнами далеко не відповідає можливостям обох держав”, – cказав Юрій Турянський.

Однією із пріоритетних галузей розвитку на Львівщині є туризм: «Туреччина дуже добре розвиває цю галузь, – зазначив Юрій Турянський. – Тому ми прагнемо перейняти ваш досвід. Також ми відкриті для співпраці з турецьким бізнесом та створюватимемо для цього сприятливий грунт».

Йонет Дж. Тезель розповів, що у Львові вперше і пообіцяв приїхати сюди знову.

По завершенню зустрічі Юрій Турянський та Йонет Дж. Тезель висловили сподівання зустрітись на «Арені Львів» під час футбольного матчу між харківським «Металістом» та турецьким «Трабзонспору».

Довідка

У січні-липні 2014 року зовнішньоторговельний оборот Львівщини з Туреччиною склав 29,4 млн дол.США (127,8 % до відповідного періоду 2013 року). Експорт склав 10,7 млн дол.США (214,7 % до 7 місяців 2013 року), а імпорт – 18,7 млн дол.США (104,0 % до січня-липня 2013 року). При цьому сформувалося від'ємне сальдо зовнішньої торгівлі з Туреччиною розміром 8,0 млн дол.США.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олександр Балицький: ...
Наступна новина: Сергій Машковський: «Кожен ...

КОМЕНТАРІ