У Львівській області розвиток малого підприємства на селі

У Львівській області розвиток малого підприємства на селі

20.09.14 18:07 0 723
З метою створення сприятливих умов для розвитку малого аграрного бізнесу, підвищення зайнятості сільського населення у співпраці департаменту агропромислового розвитку з аграрними науковими установами області розроблено понад 30 бізнес-проектів для започаткування власної справи. Розроблені матеріали надано для реалізації регіональним центрам зайнятості. Протягом часу їх реалізації (2012-2014 роки) започаткували власну справу і зареєструвалися суб'єктами підприємництва в сфері агробізнесу 261 особа, в тому числі 71 особа в поточному році.

Найбільш активно працюють у вказаному напрямку Дрогобицький, Перемишлянський та Бродівський райони.

Попитом в галузі рослинництва користуються бізнес-проекти з вирощування глив, овочів, ягід. В галузі тваринництва – вирощування кролів, перепілок, розведення бджіл та риби.

Заступником директора департаменту 18 вересня прийнято участь у заключному етапі конкурсу «Найкращий бізнес-проект підприємницької діяльності» серед колишніх безробітних, котрі за сприяння служби зайнятості започаткували власну справу. За призові місця змагалися 8 найкращих підприємців, серед яких дві особи ведуть аграрний бізнес.

За результатами конкурсу Микола Павлишин, житель Городоцького району, який розпочав власну справу з вирощування смородини та ремонтантної малини, посів друге місце.

Також грошовою винагородою та цінним подарунком був відзначений підприємець Роман Марцюняк з Миколаївського району. Він розводить і вирощує перепілок

Проведений захід продемонстрував краянам реальну можливість самостійно організувати свою економічну діяльність, одержувати доходи та працювати на благо України.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ