На Львівщині презентували українсько-польський веломаршрут «Броди – Жешув»

На Львівщині презентували українсько-польський веломаршрут «Броди – Жешув»

20.09.14 08:08 0 737
На Львівщині презентували українсько-польський веломаршрут «Броди – Жешув» протяжністю 278 км в рамках міжнародного заключного семінару мікропроекту №10 «Промоція можливостей розвитку молодіжного туризму на прикордонних територіях» парасолькового проекту «Промоція можливостей розвитку молодіжного туризму на прикордонних територіях України та Польщі». Розробниками веломаршруту стали Асоціація сприяння розвитку молодіжного туризму (український партнер) та Товариство «Креативне Підлясся» (польський партнер).

Учасникам міжнародного семінару було презентовано туристичну привабливість нового веломаршруту Броди – Жешув та звіт з промоційного велопробігу. Варто зауважити, що під час промоційного велопробігу, який відбувся 4-8 вересня цього року, керівники проекту спільно із учасниками-волонтерами здійснили низку промоційних акцій веломаршруту та поширювали карти-довідники з метою популяризації туристичних можливостей транскордонного регіону для збільшення туристичних потоків. Власне, веломаршрут викликав значний інтерес серед місцевих жителів та туристів по обидві сторони україно-польського кордону, а також бажання приєднатися до велопробігу, оскільки маршрут розрахований на велотуристів-любителів та не вимагає особливої фізичної підготовки.

Окрім цього, на семінарі учасники обговорили сучасні тенденції в галузі туризму, зміни в пріоритетних напрямках подорожуючих, а також поділились планами та ідеями, які будуть реалізовувати в найближчому часі, зокрема, здійснити велопробіг із Жешува до Львова.

Завершенням дводенного семінару стала 4-ох годинна велоекскурсія «Зелений Львів», в якій взяли участь українські та польські прихильники активного та пізнавального туризму.

Нагадаємо, транскордонний веломаршрут розроблено в рамках реалізації мікро-проекту № 10 «Промоція можливостей розвитку молодіжного туризму на прикордонних територіях України та Польщі» парасолькового проекту «Промоція можливостей розвитку молодіжного туризму на прикордонних територіях України та Польщі». Проект реалізується за кошти Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна» за підтрімки Департаменту міжнародного співробітництва та туризму обласної державної адміністрації. Детальніше про проект http://www.ua-pl-cycling.com.

Зі слів українського партнера проекту, метою мікропроекту є створення сприятливих інформаційних умов для розвитку молодіжного туризму на українсько-польському прикордонні з взаємним урахуванням досвіду партнерів. Поняття «Молодіжний туризм» в контексті реалізації даного мікропроекту включає в себе туризм велосипедний, автостопом, пішохідний, екологічний, історико-краєзнавчий, якому надають перевагу молоді люди.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ДТП на Волині: тілесні ...

КОМЕНТАРІ