Петро Колодій: "Схід України – перший і основний "блокпост" на шляху Росії до Европи, який ми не маємо права здати"

Петро Колодій: "Схід України – перший і основний "блокпост" на шляху Росії до Европи, який ми не маємо права здати"

20.09.14 16:49 0 633
Голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій взяв участь у Днях високоповажних осіб та преси, що відбулися 19 вересня 2014 року на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки в рамках українсько-американських тактичних навчань "Репід Трайдент-2014".

Військовослужбовці продемонстрували інфраструктуру Міжнародного центру миротворчості й безпеки, розповіли про умови організації польового табору у відповідності до міжнародних стандартів, показали навички відбиття нападу противника на військовий табір. Опісля військові продемонстрували свої вправність у проведенні обшуку будівель та знешкодженні саморобних вибухових пристроїв.

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій назвав важливим та своєчасним проведення спільних українсько-американських військових навчань: "Українська держава веде неоголошену війну з потужним агресором – Російською Федерацією, яка має не просто одну з найчисельніших армій. Росія володіє ядерною зброєю, що робить її сильним супротивником. На відміну від Росії, Україна завжди прагнула інтегруватись у цивілізований европейський простір. Тому, здобувши незалежність та заручившись підтримкою інших держав, Україна відмовилась від ядерної зброї. І в протистоянні з озброєним до зубів ворогом нам важливо відчувати всебічну підтримку міжнародних партнерів. Тому вважаю, що ці спільні військові навчання як ніколи на часі.

Для українських військових ці навчання дають можливість перейняти позитивний досвід проведення військових операцій за натовськими стандартами. схід України – перший і основний "блокпост" на шляху Росії до Европи, який ми спільно з усіма демократичними країнами не маємо права здати. Для того, щоби вистояти на передовій лінії оборони демократичного світу, потрібне розуміння того, що до миру треба йти через партнерство та виконання гарантій безпеки".

Довідка: Упродовж 15–26 вересня на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський район Львівської области) триватимуть українсько-американські тактичні навчання "Репід Трайдент-2014". У них беруть участь близько 1200 військовослужбовців з 15 країн світу. Найбільш чисельною є українська група – понад 600 військових, серед яких учасники бойових дій на сході України.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Міліція Івано-Франківщини ...

КОМЕНТАРІ