У Житомирі відкрилася виставка народного художника України Миколи Максименка

У Житомирі відкрилася виставка народного художника України Миколи Максименка

20.09.14 09:00 0 738
19 вересня 2014 року у м. Житомирі, у нещодавно відкритому виставковому залі на площі Перемоги, 9, відкрилася виставка народного художника України Миколи Максименка, присвячена 90-річчю з дня його народження. Відвідувачі виставки та шанувальники творчості митця змогли вперше побачити картини художника, що прикрашають приватні колекції.

Свою творчу діяльність Микола Антонович почав ще в юнацькі роки. Навіть війна та тяжке поранення не завадили йому розвивати свій дар. Справжнє визнання таланту митця відбулося в 90-х роках 20 століття. У 1992 році за серію пейзажів «Україно моя» Микола Максименко отримав Державну премію імені Тараса Шевченка, а в 1994 році йому було присвоєно почесне звання «Народний художник України». Микола Антонович Максименко підкорив усі жанри живопису – пейзаж, натюрморт, портрет – і отримав світове визнання. Полотна художника експонуються в музеях України, Канади, США, Німеччини, Франції, Японії.

Виставка, на яку завітали колеги, друзі, поціновувачі таланту митця, власне розпочинає низку заходів, присвячених ювілею художника, який ми відзначатимемо 31 грудня 2014 року. У листопаді у відремонтованому приміщенні Житомирського краєзнавчого музею відкриється ще одна велика персональна виставка Микола Максименка. Про це піл час урочистостей сказав начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський. Він щиро привітав маестро, підкресливши, що все його життя пронизане любов'ю до рідної землі, до Батьківщини.

Теплі слова на адресу ювіляра прозвучали з вуст заслуженого художника України Василя Кондратюка, народного художника України Василя Фещенка.

Мистецтво Миколи Максименка сповнено життєдайного оптимізму та любові до життя. «Картини – це мої діти, - каже митець. – Я не малюю, я народжую їх. Всю душу, все, що дав мені Бог, я вкладаю в свої роботи і сподіваюсь, що вони несуть людям добро і світло».

Микола Максименко не припиняє працювати і кожного дня сідає за мольберт, щоб пензлем зобразити всю красу, яка оточує його. «Бог наділив мене своїм даром, і я маю ділитися ним з людьми», - впевнений художник.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Буковинські автоінспектори ...

КОМЕНТАРІ