Сергій Бочковський: Піротехнічні підрозділи ДСНС України знешкодили 18 тис. 642 одиниць боєприпасів на території Донбасу

Сергій Бочковський: Піротехнічні підрозділи ДСНС України знешкодили 18 тис. 642 одиниць боєприпасів на території Донбасу

20.09.14 12:31 0 609
“Піротехніки ДСНС України, починаючи з 6 липня 2014 року, виконують завдання з розмінування на звільнених від терористів територіях Донецької та Луганської областей. Від початку робіт вже виявлено та знешкоджено 18 тис. 642 одиниці боєприпасів, перевірено на наявність вибухівки 849 адміністративних будівель. Піротехніки обстежили більше 1102 га території та 38 га акваторії”, - повідомив Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Він зазначив, що на звільнених територіях ще залишаються вибухонебезпечні предмети. Навіть у місті Слов’янську Донецької області до цього часу піротехнічні підрозділи ДСНС України знаходять боєприпаси. Так, лише минулої доби було виявлено та вилучено 181 одиницю вибухонебезпечних предметів. Саме тому, з метою оптимізації роботи, постійно відбуваються ротації зведених загонів ДСНС України.

“17 вересня з Рівненської області до міста Слов’янськ вирушила група піротехнічних робіт у складі 5 осіб. Крім того, для відновлення життєзабезпечення території міста, для ротації, вирушила група інженерних робіт у складі 2 осіб та 2 медичних працівників аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Рівненській області на спеціальних автомобілях”, - сказав Голова Служби.

Наступного дня, 18 вересня, до Слов’янська вирушив також загін рятувальників із Кіровоградщини: 5 саперів групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення та фахівець медичної служби У ДСНС України у Кіровоградській області.

Рівненські та Кіровоградські рятувальники вирушили до Слов’янська аби продовжити роботу своїх колег, які майже півтора місяця працюють над очищенням житлового сектора та об’єктів народного господарства міста від вибухонебезпечних предметів.

18 вересня на зміну своїм колегам з Чернігівщини у місто Сватове Луганської області вирушило 4 піротехніки Управління ДСНС у Чернігівській області, які продовжуватимуть роботи з розмінування території.

Крім того, цього ж дня на Схід України для ротації вирушили також 28 рятувальників Чернігівщини. Вони забезпечуватимуть життєдіяльність транзитного пункту в м. Сватове Луганської області для жителів, що тимчасово покинули територію проведення АТО.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За втягнення жінок у ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ