До міліції на "Музейні гостини": рівненські правоохоронці влаштували дітям свято

До міліції на "Музейні гостини": рівненські правоохоронці влаштували дітям свято

20.09.14 14:22 0 665
Побачити непросту роботу міліції «із середини», відчути товариський дух єднання та працелюбства пощастило 25–ом вихованцям Олександрійської загальноосвітньої школи-інтернату та учням Квасилівського навчально-виховного комплексу «Школа-ліцей». Крім того, діти особисто поспілкувалися з правоохоронцями, які брали участь в АТО. А на завершення міліціонери почастували дітей-сиріт у Макдональдсі.

Заходи під назвою «Міліцейські музейні гостини – історія та сьогодення міліції Рівненщини» були організовані для дітей за ініціативи начальника УМВС України в Рівненській області Миколи Щирука.

Яна навчається у восьмому класі Квасилівського навчально-виховного комплексу «Школа-ліцей». Дівчинка раніше не цікавилася роботою правоохоронних органів, а про роботу міліції знала лише із засобів масової інформації. Проте, коли побачила усе на власні очі, її думка кардинально змінилася.

— Прийшовши сюди я не очікувала стільки всього побачити. Мені справді дуже сподобалось. Після того, як ми поспілкувались з працівниками міліції, які були в зоні АТО, відвідали музей — захоплень і вражень залишилось дуже багато. Моє уявлення про працівників міліції помінялось в кращу сторону, адже міліціонери – дуже відважні люди.

Підтримує дівчину і її однокласник Євген.

— Найбільше мені сподобалась розмова з учасниками АТО, я вважаю їх героями. Ще сподобались відвідини музею міліції, де я побачив різні знахідки, ордени, а сподобались також службові собаки. В майбутньому я хочу стати міліціонером.

Правоохоронці ретельно підготувалися до зустрічі — показали підліткам фільм про роботу міліції, провели екскурсію приміщенням управління, продемонстрували екіпіровку, спорядження та озброєння, а також вміння затримувати та знешкоджувати правопорушників за допомогою службових собак. Але найбільше вражень та захоплень у дітей викликали двоє наших правоохоронців, які нещодавно повернулись із зони АТО. Міліціонери прийшли не з пустими руками. Кожен з дітей мав змогу «вистрелити» з ручного гранатомета, подивитись на друзів через тепловізор, а найголовніше – отримати відповіді на свої запитання «з перших вуст».

— Саме в цей час цей захід є дуже актуальним, — зазначила Олена Володимирівна Єрчик, вчитель української мови Квасилівського навчально-виховного комплексу «Школа-ліцей». — Хотілося б, щоб залучалося більше діток, тому що захід дуже змістовний та повчальний. Діти побачили роботу працівників міліції і я думаю, що в них залишилось багато позитивних вражень від цієї зустрічі.

На завершення заходів правоохоронці дізнались, що діти-сироти з Олександрійської школи-інтернату, які бувають в Рівному дуже рідко, мають мрію попасти у Макдональдс. Мріїі збуваються. Дітки з радістю наминали смачні обіди у всесвітньовідомому бістро та дякували правоохоронцям за чудову зустріч.

Станіслав ПРИМАК,

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку відбулися ...

КОМЕНТАРІ