У Рівненській області спільна турбота про дітей - запорука формування свідомого громадянина країни

У Рівненській області спільна турбота про дітей - запорука формування свідомого громадянина країни

20.09.14 15:00 0 617
Знання та дотримання Правил дорожнього руху є запорукою безпеки життя кожного з нас. Тому, одним із основних завдань Державтоінспекції є проведення низки роз'яснювальних заходів, спрямованих на попередження дорожньо-транспортного травматизму різних категорій учасників дорожнього руху.

Особлива увага правоохоронців звертається на роботу з дітьми. З метою недопущення дитячого травматизму працівники ДАІ Рівненської області спільно з освітянами регулярно проводять відповідну профілактичну роботу, спрямовану на виховання у підростаючого покоління поваги до виконання вимог Правил безпеки дорожнього руху.

Однак, сім'я відіграє не останню роль у даному питанні. З перших днів появи дитини на світ, сім'я покликана готувати її до життя та практичної діяльності, допомогти засвоїти позитивний досвід старших поколінь та набути власного досвіду поведінки на вулично - дорожній мережі. Діти прислухаються до розмов батьків та наслідують їхні вчинки.

Саме тому, працівники Державтоінспекції вирішили активізувати профілактичну роботу з дорослим населенням з метою залучення його до вирішення проблеми дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

У рамках проведення профілактичних заходів «Увага! Діти на дорозі!» інспектори Державтоінспекції мали можливість поспілкуватися з дорослим населенням на батьківських зборах. Під час своїх виступів співробітники ДАІ розповідали про основні причини з яких гинуть і травмуються діти. Також, наголошували на категоріях учасників дорожнього руху, які найчастіше потрапляють під колеса автомобілів.

Користуючись нагодою, працівники Державтоінспекції закликали батьків бути гідним прикладом для своїх дітей у виконанні вимог ПДР. Крім цього, інспектори ДАІ наголошували на безпечному перевезенні дітей у транспортних засобах. У свою чергу, батьки зверталися до правоохоронців зі своїми пропозиціями, які на їх погляд можуть вплинути на безпеку їхніх дітей.

Окрім цього, інспектори ДАІ проводили профілактичну розмову з батьками у парках відпочинку. Дорослі реагували на такі заходи позитивно і запевняли працівників міліції, що постійно розповідають своїм дітям про важливість виконання вимог «Дорожньої грамоти».

– У мене двоє дітей-школярів, які навчаються у 27 загальноосвітній школі Рівного, – розповідає рівнянка Олександра. – Коли вони ідуть до школ, я їм постійно нагадую про Правила дорожнього руху, адже поблизу знаходиться небезпечне перехрестя.

Працівники Державтоінспекції Рівненщини і надалі проводитимуть профілактичну роботу з усіма категоріями учасників дорожнього руху, направлену на недопущення загибелі та травмувань у результаті дорожньо-транспортних пригод.

УДАІ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі епопея з ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ