У Рівненській області разом опановуємо "дорожню грамоту"

У Рівненській області разом опановуємо "дорожню грамоту"

20.09.14 09:57 0 657
Державтоінспекція Рівненщини спільно з Координаційною радою молодих юристів області та Громадською ініціативою “Рівне велосипедне» вкотре відвідали один з навчальних закладів міста, аби нагадати учням Правила дорожнього руху та зробити особливий акцент на такому виді транспорту як велосипед.

Візит до Рівненського обласного ліцею пройшов у рамках профілактичних заходів «Увага! Діти на дорозі!», що саме проходить в області. Аудиторія була обрана не випадково, адже школярі 7-11 класів мають вік, у якому вони стають повноправними учасниками дорожнього руху в якості велосипедистів.

Розмова з учнями розпочалася зі вступного слова старшого інспектора з профілактичної роботи Управління Державтоінспекції Рівненщини Світлани Марко, яка нагадала школярам основні правила поведінки на дорозі. Далі до дітей звернулися учасники Координаційної ради молодих юристів області. Майбутні юристи розповідали про велосипедистів, а щоб розмова була більш наглядною, на сцені був присутній учасник Громадської ініціативи «Рівне велосипедне», який на прикладі власного двоколісного демонстрував те, про що йшлося в розмові. Також професійний велосипедист розповів, що цей вид транспорту може використовуватися не лише для дозвілля. Особливий акцент було зроблено на засоби особистого захисту, а також на спеціальні допоміжні прилади, які обов'язково мають бути в наявності на транспортному засобі задля безпеки велосипедиста. Наприкінці, школярі мали змогу переглянути пізнавальний фільм про правильне поводження на велосипедах. Насамкінець, інспектори ДАІ узагальнили все вищесказане та повідомили школярам сумну статистику ДТП за участю дітей.

Загалом захід, який зібрав близько 300 учнів школи, пройшов у теплій, приязній атмосфері. Наприкінці гості звернулися до учнів з подякою за дружній прийом та висловили сподівання, що їхня розмова була корисною для школярів.

Прес-служба УДАІ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Театральному майдані ...

КОМЕНТАРІ