В гостях у житомирських ДАІшників побували їх юні помічники

В гостях у житомирських ДАІшників побували їх юні помічники

20.09.14 15:58 0 674
В обласному управлінні Державтоінспекції команду ЮІР, яка увійшла у п'ятірку кращих на всеукраїнському конкурсі, нагородили дипломами. В гостях у своїх наставників діти познайомилися з тонкощами роботи охоронців дорожнього порядку.

Днями в УДАІ УМВС Житомирщини зустрічали дорогих гостей – команду юних інспекторів руху з Тетерівської загальноосвітньої школи Житомирського району. Саме ці школярі нещодавно повернулися зі столиці, де відбувся всеукраїнський зліт команд ЮІР. Своїми стараннями, наполегливістю та відданістю відомчому молодіжному рухові діти опинилися у п'ятірці кращих.

Заохочував юних помічників заступник начальника УДАІ УМВС Житомирщини Ігор Кайданович, який подякував дітям за їх активну позицію та вручив їм дипломи.

Школярів запросили до екскурсії управлінням, яку розпочали з демонстрації роботи добового наряду чергової частини УДАІ. Її керівник Олег Виговський розповів ЮІРівцям, як надходять повідомлення від громадян, а також про реагування на них оперативного чергового.

Захопливим для дітей виявилося і відвідування стрілецького тиру, де охоронці дорожнього порядку тренуються у вправній стрільбі з табельної зброї. Окрім того, діти подивилися навчальний фільм, а також мали змогу ознайомитися зі спецзасобами та засобами індивідуального захисту, які використовують їх наставники у повсякденній діяльності й у разі виконання спеціальних завдань та операцій. Незважаючи на юний вік, школярі виявили неабиякий інтерес і до спеціального обладнання, і до екіпірування інспекторів ДАІ.

У дворі управління ДАІ ЮІРівці мали змогу оглянути тутешній автопарк, а також сфотографуватися на мотоциклах і в патрульних автомобілях.

Наостанок школярі подякували керівництву УДАІ за підтримку, цікаві екскурсію та розповіді, а також пообіцяли поширювати ЮІРівський рух серед своїх однолітків.

– На Житомирщині дуже розвинений рух юних інспекторів. Діти залюбки беруть участь у різних заходах, конкурсах, змаганнях не тільки на теренах області, але й по державі, достойно представляючи наш регіон. Також наші юні друзі допомагають нам проводити профілактику серед інших школярів у різних навчальних закладах. Усе це в комплексі – виховання у молодіжному середовищі, серед найменших учасників дорожнього руху, майбутніх водіїв транспортних засобів, безпечної поведінки на дорозі, поваги до Правил дорожнього руху і до працівників Державтоінспекції, - коментує заступник начальника УДАІ УМВС Житомирщини Ігор Кайданович.

З початком нового навчального року у житомирських ЮІРівців знову розробляються нові плани. У них традиційно входять зустрічі з молодшими школярами і їх однолітками у навчальних закладах різних населених пунктів області. Уроки безпеки обіцяють бути веселими, доступними і корисними не тільки для дітвори, але й для дорослих учасників дорожнього руху.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням УДАІ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львові на площі Ринок ...

КОМЕНТАРІ