Польські поліцейські поділилися досвідом реформування з українськими колегами

Польські поліцейські поділилися досвідом реформування з українськими колегами

20.09.14 14:29 0 638
Під час зустрічі, що відбулася в МВС, польські поліцейські презентували українським правоохоронцям систему оцінювання роботи польської поліції. Від міліцейського відомства на заході були присутні представники Головного штабу, Департаменту громадської безпеки, кадрового забезпечення та представники інших підрозділів.

Загалом в.о начальника аналітичного відділу Бюро Головного коменданта поліції Польщі Аркадіуш Ясінський та радник цього ж відділу Богуслав Кшіштоф Плучинський презентували правоохоронцям польський досвід проведення зовнішньої та внутрішньої оцінки показників роботи поліції. Зокрема, розповіли про виникнення системи оцінювання роботи поліції, а також проведення аналізу міжнародних систем такого оцінювання.

За словами Аркадіуша Ясінського, проведення зовнішньої оцінки роботи поліції відбувалося з використанням соціологічних інструментів, а внутрішньої оцінки - з використанням внутрішніх показників роботи поліції. – Бралися до уваги результати аналізу досвіду поліції Великобританії, Норвегії, Нідерландів, Іспанії, Франції та Німеччини, - зазначив польський поліцейський.

Варто зазначити, що дослідження польських колег зводяться у таблиці та графіки, на яких показані ступені реалізації пріоритетів.

Далі колеги із Польщі розповіли про характеристику системи оцінювання їх роботи у 2010 – 2012 роках. - Ця система була удосконалена та включала в себе громадську думку, - повідомив Аркадіуш Ясінський.

Особлива увага доповідачів була приділена характеристиці сучасної системи оцінювання.

- Як і в 2010-2012 роках сучасна загальна оцінка роботи польської поліції є такою самою, як і Пріоритетів Головного Керівника Поліції за допомогою визначених показників. Визначенню пріоритетів і пріоритетних завдань ГКП на 2013 2015 роки передувала багатогранна оцінка поліцейського середовища, а також окремих галузей функціонування поліції, - зазначив в.о начальника аналітичного відділу Бюро Головного коменданта поліції Польщі.

Зокрема, поліцейський зазначив, що опитування та соціологічні дослідження проводять експерти від незалежних організацій, які обирають на тендерній основі. Їх висновки можуть бути зовсім неочікувані. Поряд із зазначеними дослідженнями вивчаються і внутрішні показники роботи поліції і на основі цих двох показників виводиться загальний висновок про роботу поліції.

Під час розгляду сучасної системи оцінювання роботи, було визначено основні пріоритети. – Серед них підвищення позитивної думки громадян щодо якості роботи працівників поліції, підвищення безпеки під час проведення масових спортивних заходів, підвищення безпеки дорожнього руху, підвищення оперативності роботи поліції під час інцидентів i слідчих дій, підвищення рівня позитивної думки поліцейських і співробітників поліції шляхом забезпечення оптимальних умов для реалізації завдань та ін., - наголосив поліцейський.

Що стосується опитування громадян щодо оцінки роботи поліції, то, за словами поліцейського експерта, під час проведення одного з таких опитувань на тему: «Чи безпечно почувають себе громадяни у своєму районі після настання темряви», майже всі регіони Польщі, що граничать з Україною, дали позитивну відповідь.

У свою чергу перший заступник начальника Головного штабу МВС України Олексій Сергєєв зазначив, що презентований досвід оцінювання роботи дуже цікавий та корисний для повсякденної діяльності правоохоронних органів. – Більшість набутого вами досвіду та наданих пропозицій, вже можна реалізовувати українській міліції. Безумовно, все потрібно вивчити, проаналізувати, а потім застосовувати у роботі. Зокрема, корисний підхід у використанні статистики, а також застосування зовнішнього та внутрішнього оцінювання, - зауважив Олексій Сергєєв.

Прес-служба МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку відбулися ...
Наступна новина: У Львові внаслідок ДТП ...

КОМЕНТАРІ