На Житомирщині правоохоронці популяризували свою професію на дитячому фестивалі

На Житомирщині правоохоронці популяризували свою професію на дитячому фестивалі

20.09.14 08:00 0 643
Соціальний проект «Відкриті розважальні футбольні школи» розпочато у м. Бердичеві. Окрім спортивної підготовки школярі отримали чудову нагоду особисто поспілкуватися з правоохоронцями та вивчити правила поведінки на спортивних спорудах.

Всеукраїнський соціальний проект Федерації футболу України, підтриманий Міністерством внутрішніх справ, об'єднав юних шанувальників футболу. На Житомирщині право участі у таких заходах отримали дванадцять учнівських команд, які створили школярі бердичівських загальноосвітніх закладів.

Відтак практична реалізація проекту розпочалася з фестивалю «Відкриті уроки футболу» на оновленому центральному стадіоні районного центру. Усі учасники заходів зібралися, аби отримати майстер-класи з володіння м'ячем від найкращих спортсменів Житомирщини. На окремих секторах, що розділили футбольне поле, майстри спорту та знані педагоги-фізкультурники ділилися з дітлахами секретами командної гри, знайомили з вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість.

Правоохоронці ж на своєму секторі знайомили юних гравців та вболівальників з правилами поведінки на стадіонах, а також презентували професію міліціонера. За допомогою яскравих плакатів дітлахи дізналися про багатогранність професії правоохоронця: працівник кримінальної міліції у справах дітей Бердичівського МВ УМВС Наталія Вальчук розповіла юним учасникам про особливості роботи оперативників та дільничних, експертів та слідчих, патрульних та ДАІшників.

Окремо дітлахи разом з міліціонерами обговорили, як слід поводитися на спортивних спорудах, аби глядачі та спортсмени почувалися впевнено та захищено й отримали задоволення від заходів. Дітлахи з ентузіазмом розповідали, що на початку кожної гри обов'язково співають державний гімн разом з футболістами та пообіцяли, що ніколи не дозволятимуть ні собі, ні друзям порушувати громадський порядок.

Величезний інтерес та захоплення в юних спортсменів викликали презентовані міліціонерами зразки засобів захисту та озброєння. Хлопчики та дівчатка приміряли бронежилети та шоломи, розпитуючи при цьому, яке екіпірування у правоохоронців, які нині захищають правопорядок у зоні АТО на сході нашої держави.

Не менш цікавою була розповідь і начальника міського відділу міліції Романа Зайцева, який представив дітлахам новітній гібридний автомобіль, що нині використовують правоохоронці під час патрулювання вулиць міста. Школярі дізналися про переваги такого транспорту, який виділяє в атмосферу значно менше шкідливих речовин. Звичайно, що посидіти за кермом такої диво-автівки, посигналити та ввімкнути проблискові маячки змогли усі бажаючі.

Під час фестивалю у міліційному секторі побували не тільки майбутні спортсмени, але й юні бердичівляни, які завітали на фестиваль у якості глядачів, а також ті, хто потребує особливої уваги правоохоронців й перебувають на їх обліках.

- Ці заходи дозволяють популяризувати здоровий спосіб життя серед дітей та молоді, спонукати їх свідомо відмовитися від шкідливих звичок, сформувати правомірну поведінку, - коментує начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Житомирській області Галина Шилова. – Впевнена, що учасники цього фестивалю отримали багато корисної інформації та практичного досвіду. Переповідаючи про це своїм одноліткам, вони залучатимуть їх до таких заходів. Як результат - матимемо поширення позитивного досвіду та оздоровлення нашого суспільства.

Наталя Тимчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ