У Львівській області упродовж доби вогнеборці ліквідували займання сухостою, площею понад 20 тис. кв.м

У Львівській області упродовж доби вогнеборці ліквідували займання сухостою, площею понад 20 тис. кв.м

21.09.14 14:48 0 668
Упродовж доби вогнеборці ліквідували три займання сухостою, загальною площею 20 350 кв.м. Так, 19 вересня о 12:06 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Хильчиці Золочівського району. На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів вогонь поширився на площу 20 000 кв.м. Вогнеборці ліквідували пожежу о 16:14.

О 15:24 того ж дня на відкритій території виникла пожежа в м. Броди по вул. Островчик. Рятувальники ліквідовували займання сухої трави окремими осередками на площі 300 кв.м. та торфу на площі 10 кв.м. Пожежу ліквідовано о 19:40.

Увечері, о 19:52 рятувальники отримали повідомлення про ще одну пожежу сухостою в с. Горбків Сокальського району. Вогнем знищено суху траву на площі 50 кв.м. та пошкоджено 10 дерев. Фахівці ДСНС о 20:50 повністю ліквідували займання.

Головне управління ДСНС України у Львівській області наголошує на важливості дотримання елементарних правил пожежної безпеки під час спалювання сміття, влаштування присадибних ділянок та відпочинку на природі.

Слід бути особливо обережними при улаштуванні вогнища:

- очищати місце, призначене для вогнища, від сухої трави, листя, гілок;

- не розкладати багаття поблизу звисаючих крон дерев, в хвойних молодняках, серед сухого очерету;

- не залишати вогнище без нагляду;

- не залишати місць відпочинку, не переконавшись, що вогонь погашено і залито водою.

Невеликі займання, які виникли, наприклад, в результаті випаду з вогнища жаринок, необхідно гасити негайно, заливаючи водою, засипаючи піском, землею, накриваючи брезентом, затоптуючи взуттям, збиваючи мокрими ганчірками, віниками. Збивати краще збоку, за напрямом вогню, з невеликим притисканням після удару.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ