У центрі Львова наймолодші пластуни склали присягу

У центрі Львова наймолодші пластуни склали присягу

22.09.14 08:42 0 700
21 вересня, у Львові відкрили новий активний пластовий рік. Відбувши таборове літо, новий рік пластуни розпочали із Служби Божої у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра та Павла, а урочисте відкриття відбулось на площі Ринок.

Як повідомила репортер ZIK-Стрім Марічка Жук, біля входу в міську Ратушу пластуни помолились, розгорнули український прапор, заспівали гімн пласта, а також прийняли у свої ряди малих новачків.

Міський голова Львова привітався з пластунами їх гаслом – СКОБ. «Проти України ведеться війна і багато українців загинуло. Ви повинні знати просту істину - у війнах виграє не тільки зброя, а й інтелект. Тому дуже важливо, щоб ви вчились, ставали мудрішими. Причиною війни була відсутність єдності. Тому важливо, щоб будучи в Пласті, в своїй родині, ви були разом. Дорослішайте, мужнійте, беріть владу у свої руки і керуйте Україною», – зазначив Андрій Садовий.

На честь відкриття нового пластового року у сквері навпроти пам’ятника В’ячеславу Чорноволу збудують пластове містечко, де кожен охочий зможе спробувати себе у стрільбі з лука, спортивних змаганнях, мистецькій та медичній точках і покуштувати пластової кухні. Окрім того, буде проведений майстер-клас із плетіння синьо-жовтих браслетів виживання, що виготовляються з надміцної мотузки та можуть бути використані в екстрених ситуаціях. Виручені кошти за продаж браслетів будуть використані на підтримку дітей українських вояків та Героїв Небесної Сотні.

«Ми відкриваємо новий пластовий рік, знову починаємо готуватись до таборового літа. Ми збудуємо пластове містечко біля пам’ятника Чорноволу. Там будуть спортивна та мистецька точки, буде фотоконкурс та кінозал. Також – дивогонка для дітей від 2 до 6 років. Виглядає це неймовірно», – розповіла прес-секретар пластового містечка Ксенія Мединська.

Львів’яни та гості міста зможуть долучитися до розваг у пластовому містечку і взяти участь у змаганнях та майстер-класах. Крім того, діятиме спеціальний інфоцентр, де записуватимуть пластуни. За словами Ксенії Мединської, записатися у пластуни можна незалежно від віку.

Усі Стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Житомирській області на ...

КОМЕНТАРІ