У Львівській області йосиф Ситник з робочим візитом відвідав Буський район

У Львівській області йосиф Ситник з робочим візитом відвідав Буський район

22.09.14 13:06 0 644
Перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації, керівник обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Йосиф Ситник 18 вересня 2014 року з робочим візитом відвідав Буський район Львівської області.

У межах зустрічі Йосиф Ситник відвідав школу в селі Задвір'я, де відзначали 100-річчя з дня створення легіону Січових Стрільців. "Ми з вами тут, бо маємо пам'ять та свою національну культуру, які з людини формують особистість, із народу – націю, а з країни – державу. І ця тяглість поколінь, яку ми із вами вшановуємо, ще раз засвідчує, що український народ непереможний. Ми є народом, який здатен не забувати ці добрі кроки наших попередників, наших вояків. Ми беремо їхній досвід, їхні знання, силу духу, а також із Божою допомогою боронимо нашу українську землю", – повідомив під час виступу Йосиф Ситник. Свободівець також додав, що історія спонукає наш народ до дії, до відновлення, до посилення та єдності усього українства.

Наприкінці виступу керівник націоналіст вручив керівництву школи книжки відомих українських письменників.

Окрім того, оглядаючи Задвір'янський навчально-виховний комплекс, Йосиф Ситник зазначив, що задоволений процесом модернізації в школі, зокрема ремонтом котельні. Адже внаслідок заміни системи опалення у 2014–2015 році можна буде на 30% зменшити використання газу.

Також у приміщенні Буської районної державної адміністрації Йосиф Ситник зустрівся із мешканцями району.

Люди, зокрема, зверталися із прохання фінансово допомогти хворій дитині. За словами батьків, через нестабільний курс долара лікування дуже дороге. Зі свого боку Йосиф Ситник запевнив, що у 2015 році клопотатиме для виділення коштів хворій дитині обласного б'юджету, а цього року зобов'язався із власного фонду зібрати на лікування близько 3 тис. грн.

Мешканці району скаржилися й на конфлікт із перевізниками. За словами громади, у маршрутних таксі вони спостерігають не тільки неякісне перевезення, але й стають свідками недоброзичливого ставлення водіїв до пасажирів. Свободівець зазначив, що така поведінка водіїв до своїх клієнтів неприпустима, тому проблема потребує нагального розв'язання. Окрім цього, до націоналіста звернувся громадянин із проханням побудувати церкву в смт Красне. На це Йосиф Ситник відповів, що вибір ділянки не може бути за принципом "там де я захочу", має бути діялог між громадами.

"Відповідно вони повинні подати заяву до сільської ради Красного, і тільки після громадських обговорень влада має визначити ділянку для будівництва. Важливо, щоб у нас не було чергового релігійного конфлікту", – додав свободівець.

Відвідав націоналіст і замок у Буському районі. За словами Йосифа Ситника, сподіватися на державні кошти для реконструкції цього замку абсурдно.

"Цей замок потрібно розглядати з позиції культурологічної і рекреаційної як туристичний привабливий об'єкт, який би зацікавив інвесторів. А з іншого боку – інвестор, який сюди прийде, має чітко гарантувати, що, звичайно, його реставрує, створить тут робочі місця для городян і для мешканців навколишніх сіл", – повідомив свободівець.

За словами Йосифа Ситника, цей замок міг би бути перлиною Галичини, адже розміщений біля траси Київ–Львів та привабливий для туристів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міжнародна спільнота ...
Наступна новина: Росія повністю оновить ...

КОМЕНТАРІ