Крадіжки з автомобілів: як вберегти транспорт від злодіїв?

Крадіжки з автомобілів: як вберегти транспорт від злодіїв?

22.09.14 15:31 0 717
Останнім часом почастішали випадки крадіжок із автомобілів. Яким способом злочинці найчастіше намагаються заволодіти майном автомобіліста та як уникнути неприємностей, розповів начальник сектору УДАІ у Волинській області Василь Мельничук:

– Крадіжка, грабіж або ж розбій – такими може бути кваліфікація злочинів, які скоюють автокрадії. Насамперед спритників цікавлять сумки, барсетки, телефони або планшети, залишені в салоні. При цьому найчастіше крадіжки відбуваються у дворах, де власники залишають автомобілі на ніч, або ж на стоянках поблизу супермаркетів, на автозаправках.

Необхідно бути пильними і на світлофорах, адже у великих містах крадіжки відбуваються в момент, коли автомобіль зупиняється на червоне світло.

– Звертайте увагу на машини, що стоять неподалік. Це стосується і заправок, і супермаркетів. У першому випадку підозрілий автомобіль зазвичай розташовується так, щоби максимально швидко виїхати зі «здобиччю». У другому, їх може бути більше, в тому числі для блокування вашого виїзду. Зазвичай це непомітні, старі транспортні засоби з хорошими динамічними характеристиками, із ввімкненим мотором, – вводить у курс справи Василь Мельничук.

Шановні водії, будьте уважні – це головна передумова вашої безпеки! Якщо ж ви таки стали жертвою злочину, негайно повідомте правоохоронцям за номером 102.

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Юнак за кермом легковика ...

КОМЕНТАРІ