За сприяння обласного управління внутрішніх справ у Хмельницькому відчинив двері регіональний Центр підтримки дітей

За сприяння обласного управління внутрішніх справ у Хмельницькому відчинив двері регіональний Центр підтримки дітей

23.09.14 12:22 0 614
Працівники міліції не тільки виділили приміщення для центру і допомогли в його облаштуванні, а й зобов'язалися брати активну участь у його роботі, оскільки потенційними клієнтами центру є саме проблемні діти, у яких виник конфлікт із законом.

Крім Хмельницького, в Україні створено ще два регіональних центри підтримки дітей: у Жмеринці та Білій Церкві. Але наш центр, на відміну від двох інших, обслуговуватиме дітей з усієї області. Тут вони абсолютно безкоштовно зможуть скористатися послугами юриста, психолога, соціального працівника. За потреби до роботи запрошуватимуться й інші спеціалісти.

Ініціатором створення закладу виступила Всеукраїнська фундація «Захист прав дітей», а фінансування проекту здійснювалось за кошти Європейського Союзу. Коли ж виникла проблема із розташуванням центру, обласне управління внутрішніх справ без вагань виділило частину свого приміщення у самому центрі міста (колишній Центральний відділ міліції).

— Клієнтами Центру будуть різні категорії дітей. В основному ті, які перебувають на обліку кримінальної міліції, і просто діти, яким потрібна підтримка й допомога. Проект реалізується у тісному партнерстві з органами місцевого самоврядування, усіма службами у справах дітей та громадськими організаціями, — говорить голова Всеукраїнської фундації «Захист прав дітей» Євгенія Павлова.

— Створення такого Центру — це одна з новітніх форм роботи з дітьми у кризових ситуаціях. Перевага закладу в тому, що дитина не шукатиме допомоги в різних установах, а отримає її в одному місці від спеціалістів, — зауважує головний «дитячий» міліціонер області Сергій Цимбалюк.

А перший заступник начальника УМВС Сергій Ковальов висловив сподівання, що функціонування такого центру сприятиме покращенню профілактичної роботи та зниженню дитячої злочинності на теренах області.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Василь Габор: ...
Наступна новина: В Чернігівській області 5 ...

КОМЕНТАРІ