У Львові відкрилася виставка Ореста Білоуса «Наш Крим»

У Львові відкрилася виставка Ореста Білоуса «Наш Крим»

23.09.14 15:04 0 1623
У Львові у книгарні ім. Маркіяна Шашкевича відкрилася виставки члена Національної спілки художників України, багатолітнього працівника музею, учасника міжнародних та всеукраїнських виставок Ореста Білоуса – «Наш Крим».

Близько 30 картин Ореста Білоуса, присвячені Криму, прикрасили виставкову залу книгарні.

«У моєму доробку є пейзажі різних куточків України. Але у цій виставці – картини про Крим, про його історичні, українські, корені», – пояснює художник.

«Орест Білоус вміє наділити відповідними прикметами і ліричний, і епічний пейзаж, реалізуючи у тім свої духовно-компенсаційні потреби. Характерно, що в тих композиціях, де цього вимагає ландшафтний образ, художник задіює вдалі пластичні ходи, і пейзажна цілість отримує несподіване змістовне тлумачення», – зазначив на відкритті мистецтвознавець Роман Яців.

Виставка Ореста Білоуса «Наш Крим» у Львові. Фото: Венгерак Богдан

Розмова про представлені на виставці роботи поєднувалася з поезією дружини художника, відомої української поетеси Марії Людкевич, що створювало особливу, мистецько-ліричну, атмосферу.

Довідка.

Орест Білоус народився 14.02.1943 р. в с. Старий Витків Радехівського району Львівської області у селянській родині. Мистецьку освіту отримав у Львівському державному інституті прикладного та декоративного мистецтва на відділенні проектування інтер’єру та меблів (1965-1971). Його вчителями були відомі митці – К.Звіринський, Д. Довбошинський та Л.Пушкаш.

Читайте також: Цикаду слышали все, кто приезжал в Крым летом. Жаркими днями от этого беспрерывного многочасового треска не укроешься даже в автомобиле.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ