Львів матиме змогу послухати витончений й харизматичний Kuss Quartet

Львів матиме змогу послухати витончений й харизматичний Kuss Quartet

23.09.14 09:35 0 625
У четвер, 25 вересня, о 19:00 у рамках Тижнів німецької культури у Львівській філармонії виступить витончений й харизматичний німецький Kuss Quartet, музиканти якого вміло поєднують класичне виконання та інноваційні прийоми.

Як повідомляють організатори концерту, учасники ансамблю виконають різнопланову музику від епохи Відродження до сучасних творів.

Німецький квартет Kuss виконає твори віденських класиків Йозефа Гайдна та Людвіга ван Бетховена, а також англійського композитора ХХ століття – Харісона Бьортуістла.

«Сама програма струнного квартету кристалізується у творчості Йозефа Гайдна на основі популярних у другій половині XVIII століття жанрів камерної музики, до якої зачисляємо дивертисмент та серенаду. Композитор визначив основну кількість частин цього твору (чотири), і встановив їх композиційну послідовність», – зазначають організатори.

На музичному вечорі також звучатиме тринадцятий квартет Бетховена, який має шість частин. У основі твору – дві різні мелодичні моделі, причому одна у дусі енергійних угорських чи хорватських мотивів, інша – світлого, пасторального спрямування, адже композитор вміло вплітає німецьку народну пісню в музичну канву.

Як розповіли організатори, у фінальному Allegro Бетховен звукозображальними засобами показує образ простого народу. Цікавим є той факт, що існує дві версії фіналу квартету, одна з яких – монументальна фуга (Grosse Fuge сі-бемоль мажор), виконання якої й зможуть почути усі охочі.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині чиновник ...
Наступна новина: ДТП на Волині: загинув ...

КОМЕНТАРІ