На Лабораторію музкритики «Контрастів» приїдуть музикознавці з Чехії, Польщі, Росії

На Лабораторію музкритики «Контрастів» приїдуть музикознавці з Чехії, Польщі, Росії

23.09.14 08:32 0 732
Цьогоріч під час Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти», який пройде з 26 вересня по 12 жовтня у Львові, вдруге відбудеться Лабораторія музичної критики. Окрім музикознавців з Львова та Києва, у ній візьмуть участь експерти з Чехії, Польщі та Росії.

Про це 22 вересня, під час прес-конференції повідомив комерційний директор Львівської обласної філармонії, виконавчий директор фестивалю «Контрасти» Богдан Сегін.

Він розповів, що вперше Лабораторія музичної критики відбулась минулого року.

«Лабораторія музичної критики присвячена тому, аби молоде покоління музичних академій, музикознавців і композиторів змогли поспілкуватися із музикознавцями з різних країн», – зазначив Б. Сегін.

Проект триватиме два дні – 6-7 жовтня. У перший день з 19.00 зустрічі з учасниками лабораторії відбуватимуться в арт-кав’ярні «Квартира 35». У другий день з 10.00 до 17.00– у Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка.

«Кожен з учасників матиме 20-хвилинну доповідь на свою тему. Але всі теми торкаються основної – «Нова епоха: Точка відліку». Вона народилася на початку весни, і була вмотивована подіями в Україні», – розповів Сегін.

«Функція музикознавців не лише оцінювати події, а й створювати контекст, в якому ця подія починає існувати як явище. Після того як мистецький твір випущений у світ, митець не має на нього глобального впливу. Наступним етапом є висвітлення цього твору в медіа, мистецьких спеціалізованих виданнях», – додав виконавчий директор фестивалю «Контрасти».

Нагадаємо, цьогоріч організатори «Контрастів» підготувати 20 найрізноманітніших заходів: неперевершені концерти, творчі зустрічі із композиторами, лекції та дискусії і, навіть, виставу. З детальною програмою можна ознайомитися тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ