Українці Італії підтримали «Марш миру»

Українці Італії підтримали «Марш миру»

23.09.14 08:01 0 689
У неділю центральною частиною Рима пройшла хода на підтримку всесвітньої акції «Марш миру». Мета ходи – підтримати соборну Україну та засудити агресію Путіна, повідомив Радіо Свобода голова Християнського товариства українців Італії Олесь Городецький. За даними організаторів, колона учасників налічувала близько 2,5 тисяч людей. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

До столиці з?їхалися українці і з інших міст півострова. З українською символікою, зокрема – під українськими прапорами, вони крокували вулицями Рима, співали гімн та вигукували антивоєнні гасла. До римського «Маршу миру» приєдналися також грузини, вірмени, італійці, деякі росіяни та представники країн Латинської Америки. Оплесками та вигуками колону вітали іноземні туристи.

За даними кореспондента Радіо Свобода, невідомі спробували спровокувати учасників ходи, але зловмисників відразу приборкала поліція.

Учасники заходу в резолюції наголосили, що війна в Україні – це результат «злочинної політики» президента Путіна, тому вони звертаються до міжнародних інституцій з вимогою «зупинити путінську агресію в Україні». Особливе прохання міститься до італійського уряду, щоб політики дослухалися до позиції кількасот тисяч українців-мешканців Апеннін та активніше допомагали Україні.

«Марш миру» відбувся у неділю також у Мілані й інших містах світу. За даними римських організаторів, акцію підтримали 43 міста у 19-ти країнах. Учасники "Маршу миру" у Римі 21 вересня
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ