В Закарпатській області керівники обласних відомств АПК та ДФІ проінспектували фермерські господарства Рахівщини та Тячівщини

В Закарпатській області керівники обласних відомств АПК та ДФІ проінспектували фермерські господарства Рахівщини та Тячівщини

23.09.14 14:27 0 758
Керівники обласних відомств АПК та ДФІ проінспектували фермерські господарства Рахівщини та Тячівщини

Днями відбулася спільна робоча поїздка директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Андрія Готька та начальника Державної фітосанітарної інспекції Закарпатської області Василя Сасина у Рахівський і Тячівський райони. Посадовці ознайомилися зі станом тваринництва у фермерських господарствах, боротьби з карантинними бур'янами, перспективи розвитку інфраструктури з молочної та м'ясопереробної продукції.

У ході робочої поїздки обласні чиновники провели зустрічі з представниками місцевої влади, керівниками фермерських господарств та підприємств різних форм власності й господарювання. Відтак, обговорено питання стану тваринництва, плани та перспективи розвитку на найближчий період, наголошено на необхідності функціонування на території району об'єктів по переробці молока та м'яса, що забезпечило би постачання цієї продукції у закриті установи, торгові заклади та об'єкти туристичної сфери.

У селі Луг оглянуто виробничі потужності ФГ «Агроспол», що займається молочним та м'ясним скотарством, свинарством, конярством, м'ясопереробкою власно вирощеної продукції тваринництва. Тут щороку збільшується чисельність утримуваної худоби, зокрема у 2013 році за імпортом завезено 24 голови племінної худоби м'ясних порід та оформлено дотації з державного бюджету. А цього річ - закуплено 33 голови племінних телиць, нетелей та корів, готуються матеріали для часткового відшкодування їх вартості з державного бюджету у 2014 році. Господарством придбано кормозаготівельний комбайн та подано матеріали на часткове відшкодування з обласного бюджету його вартості по «Програмі розвитку та підтримки тваринництва, птахівництва і бджільництва в області на 2010-2015 роки». Наразі, даним комбайном проводиться заготівля зернажу для забезпечення тварин кормами на зимівлю. Розпочато будівництво забійного пункту.

Також посадовці відвідали господарство фізичної особи-підприємця Волощук М.М., аби перевірити задіяну техніку (косилки, ворошилки, прес-підбирача), вартість якої була частково відшкодована з обласного бюджету як виконавцю обласної Програми підтримки тваринництва у 2013 році у заготівлі кормів для тваринництва.

Оглянуто міні-молокопереробний цех СГОК «Рахівська бринза», що у с. Луг, де також за підтримки з обласного бюджету виготовлено проектно-кошторисну документацію для будівництва молокопереробного цеху та придбано обладнання для молокопереробки. Тут налагоджено збут виробленої продукції для потреб закритих установ району. У планах - розширення та удосконалення виробничих потужностей, що збільшить асортимент виробленої продукції.

Під час робочої зустрічі з фермерами Тячівщини у селі Н.Апша оглянуто фермерське господарство «Ростока», що займається вирощуванням великої рогатої худоби, свиней, овець та кіз, виробництвом сирів, бринзи, вурди. Голова фермерського господарства пан Опріш ознайомив з умовами утримання наявних сільськогосподарських тварин, наголосив на проблемних питаннях у господарстві та потребі у підтримці з державного та обласного бюджетів.

За результатами зустрічей надано практичні рекомендації щодо боротьби з карантинними бур'янами – амброзією полинолистою та борщівником, повідомили у Департаменті агропромислового розвитку ОДА.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У суботу на концерті у ...

КОМЕНТАРІ