Закарпаття: “Постійні відпрацювання авіаційними рятувальниками дій з порятунку людей на воді, допомагають швидко та професійно рятувати сотні життів ” – Сергій Бочковський

Закарпаття: “Постійні відпрацювання авіаційними рятувальниками дій з порятунку людей на воді, допомагають швидко та професійно рятувати сотні життів ” – Сергій Бочковський

23.09.14 09:00 0 650
“Щодня рятувальники ДСНС України ліквідовують надзвичайні ситуації, ведуть боротьбу зі стихіями вогню та води. Для оперативного реагування на надзвичайні події та порятунку людських життів часто залучаються авіаційні пошуково-рятувальні сили. Лише цього року системою авіаційного пошуку та рятування було забезпечено реагування на 22 авіаційні інциденти та 11 авіаційних подій. Рятувальники 10 разів виконували польоти на пошук та рятування людей. Щороку Спеціальний авіаційний загін Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту проводить тренувальні збори. Адже вдосконалення професійних навичок є запорукою ефективного виконання завдань над морем. Цього року такітренування розпочалися 20 вересня у місті Одеса триватимуть до 26 вересня”, - розповів Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Як зауважив Голова Служби, темою цьогорічних зборів є “Тренувальні збори з морської підготовки екіпажів вертольотів Мі-8МТ до проведення пошуково-рятувальних робіт із залученням авіаційних рятувальників”. Вже 20 вересня рятувальники відпрацьовували дії з порятунку людини з води, а саме діставання потерпілого з води та перенесення його на безпечну відстань.

“До порятунку умовного потерпілого залучалося 12 рятувальників. Спочатку вони здійснили стрибки з гелікоптера у воду на висоті 5-6 метрів. Далі вони оперативно витягнули потерпілого на рятувальний катер та дісталися до берега. Під час тренувань застосовувалися сучасні технології: для більш легкої ідентифікації рятувальники використали спеціальний розчин зеленого кольору. Цей розчин вони розсипали по поверхні води, що слугував для пілотів чудовим індикатором”, - зазначив Сергій Бочковський.

На думку Голови ДСНС України, тренувальні збори допоможуть рятувальникам у подальшому застосовувати всі знання, набуті під час навчань, під час порятунку людей.

Нагадаємо, у тренувальних зборах беруть участь спеціалісти Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування, льотний та інженерно – технічний склад, авіаційні рятувальники та група фахівців Спеціального авіаційного загону для обслуговування та забезпечення польотів ДСНС України. А саме, 10 екіпажів вертольотів та 35 авіаційних рятувальників. Метою навчань є відпрацювання рятувальних робіт над морем та безпосередньо у воді.

ВІДЕО ДЛЯ ЗМІ

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ