Чехи допоможуть владі Львівщині побудувати сміттєсортувальні заводи

Чехи допоможуть владі Львівщині побудувати сміттєсортувальні заводи

23.09.14 14:20 0 830
Львівську обласну раду з метою налагодити співпрацю щодо виробництва енергії з різних видів відходів відвідав працівник інституту процесного та екологічного інжинірингу технологічного університету м. Брно Іван Отевржел. Про це 17 вересня 2014 року повідомив перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації, керівник Львівської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Йосиф Ситник.

За словами націоналіста, в області щорічно утворюється близько 5 млн кубометрів твердих побутових відходів, з яких централізованим збором та захороненням охоплено лише 37%, решту вивозять стихійно.

Також він зазначив, що на Львівщині розташовано близько 600 сміттєзвалищ загальною площею 460 га, однак немає жодного сміттєспалювального або сміттєсортувального заводу.

Іван Отевржел та Йосиф Ситник під час зустрічі висловили сподівання на спільне вирішення проблеми поводження з відходами у Львівській області.

Так, Іван Отевржел повідомив, що чеські компанії не проти інвестувати у галузь переробки відходів у Львівській області, зокрема у будівництво сміттєсортувальних заводів. Своєю чергою, Йосиф Ситник зазначив, що протягом місяця буде створено робочу групу щодо подальшого вирішення цього питання. І додав, що оптимальним рішенням для Львівської області є будівництво двох–трьох сміттєсортувальних або сміттєспалювальних заводів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На що може претендувати ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ