На Львівщині з початку року працівники міліції розкрили 40 вбивств

На Львівщині з початку року працівники міліції розкрили 40 вбивств

23.09.14 15:58 0 953
Під час прес-конференції начальник Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія та начальник Управління карного розшуку Головного управління МВС України у Львівській області майор міліції Микола Гладюк надали журналістам вичерпну фактажно-аналітичну інформацію про резонансні вбивства, що були скоєні з початку року на території Львова та області.

Як повідомив Дмитро Загарія, з початку року на Львівщині було скоєно 46 вбивств (на 10 більше ніж за аналогічний період минулого року). З них 40 розкрито. Серед розкритих вбивств 21 скоєно з сімейно-побутових причин, 12 – з корисливих мотивів та 6 – з метою помсти.

Найбільше вбивств, 26 випадків, скоїли особи, котрі перебували у стані алкогольного сп'яніння. З них більше половини - під час спільного розпивання спиртного. Кожен четвертий вбивця перебував зі своєю жертвою у родинних стосунках, або вони проживали разом. Чоловіків, викритих у скоєнні вбивства, втричі більше ніж жінок.

З нерозкритих поки що вбивств, найбільш резонансне – вбивство працівника пункту обміну валют, що сталось у березні цього року на вулиці Коновальця.

«Ми працюємо над розкриттям цього вбивства. Поки що можу повідомити, що зброя, яку застосували злочинці під час цього вбивства – не та, що була викрадена з підрозділів міліції під час Ночі гніву. Це абсолютно точно, балістична експертиза це підтвердила», - зазначив у відповідь на запитання журналіста газети «Високий Замок» Омара Узарашвілі головний міліціонер Львівщини.

Серед розкритих вбивств найбільшу зацікавленість журналістів викликало вбивство 25-річної жінки, тіло якої 17 вересня було знайдено біля смітників по вулиці Гетьмана Мазепи у Львові. У вбитої були зв'язані руки та ноги, на тілі чисельні сліди побоїв. Слідство встановило особу вбивці вже за кілька днів. Ним виявився неодноразово судимий 23-річний львів'янин.

«Встановлено, що вбивця і його жертва підтримували стосунки між собою. Жінка приходила у квартиру, де був скоєний злочин. Все задокументовано і підтверджується свідченнями очевидців та сусідів. Вбивши жінку, злочинець разом зі своїм братом-інвалідом винесли тіло до смітників і залишили його там», - розповів Микола Гладюк.

Найчастіше інструментом вбивць стають колючо-ріжучі предмети (ножі), підручні предмети, якими наносять удари жертві, у п'яти випадках жертви були задушені, ще у двох випадках вбивства були скоєні за допомогою вогнепальної зброї.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі в урочищі ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ