У Чернігові відзначили День визволення міста

У Чернігові відзначили День визволення міста

23.09.14 11:46 0 689
У Чернігові пройшли заходи з нагоди 71-ї річниці визволення міста від фашистських загарбників та Дня міста. 21 вересня відбулась церемонія покладання квітів у сквері ім. М.Попудренка до братської могили бійців, які загинули під час визволення обласного центру у 1943 році.

В урочистостях взяли участь керівники міської та обласної влади: голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв, в.о. голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Журман, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, народні депутати України Владислав Атрошенко, Валерій Дубіль та громадськість міста.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблих земляків.

На Меморіалі слави пройшов мітинг-реквієм ”Схилімо голови”. Учасники заходу поклали квіти до Вічного Вогню та Могили Невідомого солдата. Висловлюючи пошану ветеранам війни та загиблим за визволення країни від загарбників понад 70 років тому, виступаючі проводили сумні паралелі між подіями Великої Вітчизняної війни і сьогодення. Так, міський голова Олександр Соколов зазначив, що кожне покоління має свою війну: батьки та діди воювали із фашизмом, на долю його покоління випала війна в Афганістані, а теперішній молоді доводиться знову відстоювати територіальну цілісність і незалежність України із зброєю у руках. "Однак ми віримо, що мир повернеться на нашу землю і в наші серця", - сказав Олександр Соколов.

Меморіальну дошку на честь воїнів Чернігівщини, які загинули за незалежність України під час бойових дій на сході України, відкрили представники громадських організацій міста 20 вересня у сквері ім. Попудренка.

У цей же день на Алеї Героїв пройшов благодійний ярмарок «Підтримай солдата Чернігівщини» з метою збору коштів для військових 13-го й 41-го батальйонів та 1-ї танкової бригади.

Напередодні, 19 вересня, у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка відбулось урочисте зібрання «В моєму серці – Україна» з нагоди Дня міста та 71-ої річниці визволення Чернігова від фашистських загарбників.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ