Програма житлових субсидій спрямована на підтримку незаможних українських сімей

Програма житлових субсидій спрямована на підтримку незаможних українських сімей

23.09.14 11:26 0 634
В умовах підвищення цін та тарифів на природний газ та тепло розроблена Програма житлових субсидій. Як повідомляють у Міністерстві соціальної політики України, право на отримання житлових субсидій у нашій державі мають домогосподарства, витрати на оплату житлово-комунальних послуг в яких перевищують 10% (для сімей, які складаються з непрацездатних осіб та сімей, в складі яких є неповнолітні діти або інваліди і доходи яких на одну особу в місяць не перевищують прожитковий мінімум) або 15% (для сімей, в складі яких є працездатні особи) сукупного сімейного доходу в розрахунку на місяць.

Головне завдання Програми житлових субсидій полягає у забезпеченні стабільності витрат незаможних українських сімей незалежно від зростання вартості житлово-комунальних послуг.

Програма спонукає своїх учасників до економного споживання енергоносіїв. Так, за кожні заощаджені 10% вартості комунальних послуг, при оформленні субсидії на наступний період, обов'язкова плата для сімей зменшується на 2%. У 2013 році це дозволило 9% учасників програми зменшити середній відсоток обов'язкової плати.

Важливою умовою отримання житлових субсидій є сплата її учасниками визначеної для сімей обов'язкової плати, що дозволяє забезпечувати проведення 100% розрахунків з оплати житлово-комунальних послуг серед таких сімей.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Володимир Гунчик: Вибори, ...

КОМЕНТАРІ