У Житомирі вшанували учасників підпільно-партизанського руху області

У Житомирі вшанували учасників підпільно-партизанського руху області

23.09.14 09:41 0 708
Щороку 22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави. У Житомирі біля пам'ятного знаку «Партизанам-підпільникам Житомирщини» відбувся мітинг з нагоди відзначення Дня партизанської слави та вшанування учасників підпільно-партизанського руху.

Участь у заході взяли представники обласної та міської влади, ветерани та учасники підпільно-партизанського руху області, учні та вчителі загальноосвітньої школи №17, громадськість.

«70 років тому Житомирщина захищала на фронтах рідну землю зусиллями не тільки регулярної армії, але й партизанських загонів. На території нашої області діяло 237 підпільних організацій та 22 диверсійні групи. коли наша країна стала перед обличчям ворога, рідна Житомирщина знову в перших рядах боротьби з агресором. Житомирські військовослужбовці разом із добровольчими загонами беруть найактивнішу участь у проведенні антитерористичної операції. Шановні ветерани, дякую вам за можливість всім поколінням жити в Україні. Впевнений, що наступну річницю Дня партизанської слави відзначатимемо під мирним українським небом», - наголосив під час свого виступу на мітингу кандидат у заступники голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

На заході, не зважаючи на свій поважний вік – 104 роки, був присутній ветеран Великої Вітчизняної війни, партизан-підпільник Іван Якимчук. Іван Никифорович поділився з молоддю своїми спогадами про початок війни, створення партизанських організацій, боротьбу з окупантами та перемогу. Усім присутнім ветеран побажав найціннішого у житті – здоров'я та мирного неба.

У рамках відзначення Дня партизанської слави також були покладені квіти до меморіальної дошки активному учаснику підпільно-партизанського руху на Житомирщині Віктору Кременицькому.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДТП на Волині: загинув ...
Наступна новина: Чернівецька область: на ...

КОМЕНТАРІ