На Тернопіллі у Бучачі відбулося урочисте освячення Прокатедрального Собору Благовіщення Пресвятої Богородиці

На Тернопіллі у Бучачі відбулося урочисте освячення Прокатедрального Собору Благовіщення Пресвятої Богородиці

23.09.14 09:51 0 704
Урочиста посвята Прокатедрального Собору Благовіщення Пресвятої Богородиці, що у Бучачі, відбулася 21 вересня. Освячення храму, престолу та кивоту здійснили владика Василій, архиєписком та митроплит Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, єпископ Бучацької єпархії УГКЦ – Димитрій Григорак, ЧСВВ та Екзарх Луцький - Йосафат Говера. Всього зібралося 14 священослужителів.

Участь в урочистій літургії взяли голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк та його заступник Леонід Бицюра.

Очільник області передав собору хоругви із зображеннями святих Володимира та Ольги.

«Ці хоругви є символом багатовікової історії нашого українського народу, символом того, що ми живемо на своїй землі. За котру нині віддають життя наші побратими. Ми не відступимо назад, здобудемо свою свободу та незалежність», - зазначив Олег Сиротюк.

Як зауважив керівник краю знаковим для області є і відкриття собору.

«У такий нелегкий для держави час, дуже важливо, щоб духовність нашого краю була на найвищому рівні, щоб усі об'єдналися у спільній молитві за Україну. ми згадували тих, хто віддав життя за Україну, та просили божого заступництва за військових, які зараз борються за сході», - наголосив голова ОДА.

Перший камінь Прокатедрального Собору Благовіщення Пресвятої Богородиці заклали та освятили у 2008 році. Будівництво розпочали у 2009. Наразі зведення собору повністю завершили, планують облаштувати прилеглу до нього територію.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: делегація з ...

КОМЕНТАРІ