На що може претендувати туристична Тернопільщина?

На що може претендувати туристична Тернопільщина?

23.09.14 14:12 0 754
Про розвиток туристичної галузі Тернопілля йшлося під час брифінгу на тему: «На що може претендувати туристична Тернопільщина» за участю заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Леоніда Бицюри та заступника директора департаменту - начальника управління розвитку туристичної інфраструктури, департаменту розвитку інфраструктури транспорту та туризму ОДА Назара Яворського.

Заступник голови ОДА Леонід Бицюра наголосив, що туристична галузь – одна з пріорітетних для нашої області і має значний потенціал.

«На Тернопіллі представлено всі види туризму, - констатував Леонід Олексійович. – Так, основні об'єкти історико-культурного туризму входять до Національного заповідника “Замки Тернопілля” та двох державних історико-архітектурних заповідників (Кременецько-Почаївського та у місті Бережани). Найпопулярніші серед туристів природні об'єкти знаходяться на території двох національних природних парків «Дністровський каньйон» і «Кременецькі гори», які є лідерами екологічного туризму на Тернопільщині».

Лідером курортної сфери області є санаторій «Медобори» у с. Конопківка Теребовлянського району. Лідером з розвитку в'їзного туризму залишається Кременецький район, де знаходиться п'ята частина усіх закладів розміщення області і туристи мають можливість одержати комплекс необхідних послуг у різному ціновому сегменті.

Також, за словами заступника, в області діють 4 туристично-інформаційні центри: комунальне підприємство Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр»; районне комунальне підприємство «Заліщицьке туристичне бюро»;туристично-інформаційний центр «Бережани»; комунальне підприємство “Туристично-інформаційний центр міста Тернополя”.

За словами заступника директора департаменту - начальника управління розвитку туристичної інфраструктури, департаменту розвитку інфраструктури транспорту та туризму ОДА Назара Яворського, з метою підтримки конкурентоспроможності туристично-рекреаційної сфери області реалізується Програма розвитку туризму в Тернопільській області на 2013-2015 роки.

«Департаментом розвитку інфраструктури транспорту та туризму ОДА організовуються різноманітні заходи з метою покращення роботи туристичної галузі краю, - зазначив Назар Яворський. – Зокрема, проведено ознайомчий семінар для готельного бізнесу Тернопільщини за участі ТОВ «Прем'єр Інтернешнл», найбільшого готельного оператора України; нараду “Про організацію туристсько-екскурсійної комерційної діяльності на території НПП "Дністровський каньйон”, круглий стіл “Гастрономічний туризм Тернопільської області: реалії та перспективи” на базі ТНЕУ; спільну нараду з обласним відділенням фонду соціального захисту інвалідів, на якій обговорювалися питання адаптації туристичних об'єктів для відвідання туристами з обмеженими фізичними можливостями. За сприяння департаменту проведено Міжнародний науково-пізнавальний семінар «Сучасні основи сталого менеджменту організації туризму в національних природних парках»на базі НПП «Кременецькі гори».

Також в області триває робота щодо просування туристичного продукту області. Зокрема виготовлено 50 постерів «Тернопільщина туристична» для встановлення на в'їздах в область та на території районів.

З метою покращення дорожньої інфраструктури департаментом інфраструктури транспорту та туризму проаналізовано та надіслано Службі автомобільних доріг області пропозиції щодо стану доріг до туристичних об'єктів області, які потребують першочергового ремонту, а також перелік туристичних об'єктів, до яких необхідно встановити дорожні туристичні знаки. Триває робота щодо проектування та здійснення робіт із знакування туристичних шляхів популярних в області видів туризму.

Одним з ключових заходів у сфері туризму цього року став Всеукраїнський медіа – форум «Тернопільщина туристична – очима журналістів» за участі понад півсотні журналістів з усієї України. Після ділової частини представники ЗМІ взяли участь у 3-денному прес-турі, де було оглянуто туристичні об'єкти найперспективніших у плані розвитку сфери туризму та рекреації районів Тернопільщини, а саме Бережанського, Борщівського, Бучацького, Заліщицького, Збаразького, Зборівського, Кременецького, Монастириського, Підволочиського та Теребовлянського районів та міста Тернополя.

«У вересні цього року ми презентували туристичний паспорт Тернопільської області, підготовлений у рамках проведення широкого маркетингового дослідження стану та перспектив розвитку туризму в області, - зазначив Назар Яворський. - Результатом масштабної роботи, яка проводилася вперше, є систематизація інформації про туристичні ресурси краю, генерація ідей та формування проектів щодо залучення інвестицій у туристичну індустрію області (розробка пропозицій щодо інфраструктурного розвитку туристичної галузі у районах області)».

Довідково: На території області провадить діяльність 24 туроператори, а також близько 100 турагентів. Кількість туристичних підприємств щорічно зростає. Мережа закладів ресторанного господарства області складає біля 1800 одиниць.

У 2013 році в області відкрилися нові готелі у Кременці, Тернополі, Монастирській. Традиційно з'явилися нові заклади розміщення у Почаєві. У 2014 році розпочали роботу заклади у Підволочиську, Микулинцях. Здійснюється реконструкція об'єкту інфраструктури для туристів у Тернополі (на вул. Руській). Послуги з розміщення можна отримати у близько 30 сільських садибах області. Успішно діє Бережанська громадська організація – кластер сільського туризму “Мальовнича Бережанщина”, екологічне містечко «Веселка» у с.Савчиці Кременецького району.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 3)
Попередня новина: Буковинські міліціонери ...
Наступна новина: Чехи допоможуть владі ...

КОМЕНТАРІ