У Волинській області володимир Гунчик вчергове звертається до авторів матеріалів про бойові дії на Сході - уважно перевіряти матеріали та відповідально ставитися до написаного

У Волинській області володимир Гунчик вчергове звертається до авторів матеріалів про бойові дії на Сході - уважно перевіряти матеріали та відповідально ставитися до написаного

23.09.14 15:07 0 719
Голова облдержадміністрації вчергове звертається до ЗМІ, Інтернет-видань, користувачів соціальних мереж перед тим, як висвітлювати інформацію із зони бойових дій, ретельно її перевіряти. Питання інформаційної безпеки в області порушував власкор газети «Голос України» перед Володимиром Гунчика під час брифінгу голови облдержадміністрації за підсумками його роботи впродовж двох місяців.

«Усі маємо зрозуміти, що інформаційна війна - набагато сильніша в деяких аспектах, ніж війна, коли лунають постріли. Тому автори таких матеріалів повинні ретельно перевіряти інформацію та відповідально ставитися до написаного», - зауважив голова облдержадміністрації.

Володимир Гунчик навів приклад, коли в одній з електронних газет розмістили ролик «ДНР», де бойовик допитує пораненого айдарівця: «Постає питання, чому українське видання без будь яких коментарів чи без будь якого супроводу викидає такі ролики? Вони показують, як знущаються над нашими солдатами? Я цього не розумію. Є багато інших подібних публікацій. Є журналісти, які стараються першими донести інформацію, і попадаються на «гачок» провокацій, створених спеціальними центрами і відповідними структурами».

«Якщо журналіст чи репортер подає інформацію, яка не носить конкретних прізвищ, я називаю це – анонімкою. А може кожен з нас уявити, що переживає мати бійця, яка побачить в Інтернеті такий ролик. Хто загляне в її серце і душу? Зробити людям боляче – легко, а вийти з цієї ситуації – важко. Тому, прошу уважно висвітлювати такі теми», - звернувся він з проханням до журналістської спільноти області.

«Нам потрібно навчитися використовувати матеріали, які ми отримуємо, і розрізняти їх, адже вони є агітаційними, провокаційними і просто інформаційними. Журналіст, як і кожен громадянин, теж несе відповідальність за свої дії та вчинки. І коли критикують, то, на мою думку, мають й подавати відповідні пропозиції. Я дуже поважаю журналістів, які не просто критикують, а й аналізують», - зауважив Володимир Гунчик.

Голова облдержадміністрації поінформував, що в області створена моніторингово-аналітична група з протидії інформаційній загрозі. До її складу входять представники силових органів та прес-служб ОДА, СБУ, обласної прокуратури, УМВС в області, ЗМІ. Перше засідання цієї групи відбудеться цього тижня.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації

.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відкрилася ...
Наступна новина: Рятувальники провели ...

КОМЕНТАРІ