Луцьк: делегація з Кузнецовська ознайомилась з історико-культурним надбанням нашого міста

Луцьк: делегація з Кузнецовська ознайомилась з історико-культурним надбанням нашого міста

23.09.14 09:56 0 741
У нашому місті з робочим візитом перебувала делегація з Кузнецовська Рівненської області. В рамках офіційної частини — підписання Меморандуму про співпрацю, гості мали нагоду ознайомитися також з історико-культурним надбанням Луцька.

Секретар міської ради Сергій Григоренко та начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів організували екскурсію візитівками нашого міста.

Наші гості побували у найціннішій духовній пам'ятці нашого міста - Музеї волинської ікони, ознайомившись із самобутньою регіональною волинською школою іконопису XVI - XVIIIст. Опісля відвідали один з найбільших, найдавніших і найкраще збережених в Україні замків — замок Любарта. Завідувач Художнього музею, що знаходиться на території замку, Зоя Навроцька ознайомила наших гостей із колекцією творів зарубіжного і вітчизняного живопису, графіки, скульптури з фондових і приватних збірок.

Також учасники делегації мали нагоду послухати столітній дзвін, побувавши у Владичій вежі – єдиному в Україні Музеї дзвонів, ознайомились із збереженими залишками церкви Іоанна Богослова (ХІІ ст.), а також оглянули наше місто з висоти В'їзної вежі замку.

Насамкінець гості нашого міста вшанували пам'ять розстріляних в'язнів Луцької тюрми, поклавши квіти до місця розстрілу.

Учасники делегації виловили щиру вдячність за цікаву, змістовну екскурсію та теплий прийом.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у Бучачі ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ