Волинська область: рятувальники перемогли у конкурсі раціоналізаторських пропозицій

Волинська область: рятувальники перемогли у конкурсі раціоналізаторських пропозицій

23.09.14 10:14 0 929
Рятувальники УДСНС у Волинській області перемогли у щорічному Конкурсі раціоналізаторських та винахідницьких пропозицій у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, що проводиться ДСНС України.

З метою покращення тактико-технічних характеристик пожежно-рятувальної техніки, працівники ДПРЧ №8 м. Камінь-Каширський – старший водій Олександр Козак, командир відділення-водій Олександр Карпік та водій Віктор Тимошик, виготовили автономний комбінований вакуумний насос з електроприводом та встановили його на пожежну автоцистерну АЦ-40 шасі ЗіЛ-131.

Установка дає можливість створити необхідне розрідження для заповнення пожежного насосу на автомобілі водою з цистерни без використання газоструменевого апарату навіть при заглушеному двигуні. Раціоналізатори оснастили агрегат додатковою запобіжною автоматикою, яка, при заповненні порожнини насосу водою, вимикає вакуумну установку. З метою зменшення собівартості агрегату, в якості запобіжної автоматики водії використали датчик рівня води, яким обладнуються пульти управління насосного відділення старих автоцистерн і які є в кожному підрозділі.

Розроблена установка призначена для забезпечення забору води із відкритого вододжерела, створення вакууму у всмоктуючих рукавах та підйому води до основного насосу ПН-40у. Дуже важливо, що цей агрегат дозволяє здійснювати щоденну перевірку пожежного насосу на герметичність під час прийму-здачі чергування без використання моторесурсу автомобіля, що економить пальне, зменшує робоче навантаження на двигун і подовжує строк його експлуатації.

Цікаво, що при одночасному використанні винаходу та вже встановленої на пожежних автоцистернах заводської газоструменевої системи, час забору води із пожежних водойм та пірсів відкритих водойм значно зменшується.

Це дозволить скоротити час подачі необхідної кількості води до осередку пожежі.

Установку можна встановити на більшість пожежних цистерн, що стоять в бойовому розрахунку підрозділів «101» Волинської та інших областей.

Управління ДСНС області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Don’t Be Afraid
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ