В Україні очікуються сильні дощі та посилення вітру до 25-28 м/с

В Україні очікуються сильні дощі та посилення вітру до 25-28 м/с

23.09.14 08:07 0 664
Погодні умови на території України різко зміняться: очікуються сильні дощі та пориви вітру до 25-28 м/с. Про це повідомив під час брифінгу Микола Кульбіда, директор Українського гідрометцентру.

«На цьому тижні ми, врешті, дочекалися різкої зміни погодних умов. Вона пов’язана з утворенням на півдні країни активного циклонічного вихору із поступовим його переміщенням у північно-східному напрямку – на територію Харківської, Луганської областей», – розповів синоптик.

Він наголосив, що внаслідок такої синоптичної ситуації слід очікувати дуже сильні дощі на території Полтавської, Київської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької областей та Криму. В інших областях інтенсивність опадів буде меншою.

Переміщення територією України циклонічного вихору зумовить певний набір небезпечних та стихійних метеорологічних явищ. У першу чергу, це посилення вітру в південних та центральних областях до 25-28 м/с протягом 23-24 вересня. А протягом 25 вересня така швидкість буде на сході країни. На території північних областей швидкість вітру буде меншою – 17-22 м/с. На заході посилення вітру практично не відбудеться.

Протягом тижня переважатиме хмарна погода. Нічні температури становитимуть +3…+8 °С, вдень: +11…+14 °С. Починаючи з 25 вересня, температура поступово підвищуватиметься на 1-2 градуси.

«Такий набір небезпечних природних явищ, може спричинити погіршення умов діяльності певних галузей господарства – енергетики та зв’язку, адже будуть спостерігатися масштабні відключення енергопостачання. У першу чергу, це стосується південних, центральних і в меншій мірі північних регіонів. Також сильний вітер може призводити до обриву ліній електропередач і їх опор», – наголосив Микола Кульбіда.

Також він додав, що велика кількість опадів призведуть до перезволоження верхніх шарів ґрунту, і на кілька днів припиняться посівні роботи озимих культур, яких посіяно ще недостатньо. Закінчуються оптимальні строки сівби у північних регіонах, а в південних, східних і центральних сіяти ще можна протягом досить тривалого часу.

АУДІОЗАПИС БРИФІНГУ

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Соліст Львівської опери ...
Наступна новина: Крадіжки з автомобілів: як ...

КОМЕНТАРІ