У Волинській області "Мобільний телефон - небезпека поруч"

У Волинській області "Мобільний телефон - небезпека поруч"

23.09.14 17:11 0 789
Під такою назвою працівники ДАІ Волині провели профілактичний рейд, аби вкотре наголосити видіям на необхідності дотримання Правил дорожнього руху.

Розмови по мобільному телефону за кермом – це потенційна небезпека для всіх учасників дорожнього руху. Саме про це нагадували інспектори Державтоінспекції водіям.

Загалом протягом години вдалося затримати близько десятка таких «балакунів». Водії-порушники на вимогу інспектора ДАІ зупинитися не завжди розуміли причину зупинки, втім після профілактичної бесіди погоджувалися, що мобільний телефон все-таки відволікає увагу. Цього разу всі порушники уникнули штрафу у 425 гривень, але інспектори зауважують, що після методів профілактичних, невдовзі перейдуть до – штрафних.

– На жаль, водії не надають серйозної уваги використанню мобільного під час керування автомобілем, – зауважила інспектор сектору УДАІ УМВС України у Волинській області Інга Коваль. – Тож мета нашого рейду полягає в тому, аби звернути увагу учасників дорожнього руху на те, що розмова по стільниковому може призвести до скоєння дорожньо-транспортної пригоди. Нині ми обмежуємося попередженнями та вручаємо водіям листівки з наклейками, де зазначена корисна інформація, яку вони можуть розмістити у себе в автомобілі. Усі повинні суворо дотримуватися норми, яка забороняє використовувати мобільний під час руху.

Згідно зі статистикою, реакція людини під час розмови по мобільному телефону сповільнюється на одну секунду. Отже, водієві необхідно втричі більше часу для реагування на дорожню обстановку. Це може привести до збільшення гальмівного шляху на цілих 25 метрів, а раптовий вихід пішохода на проїзну частину дороги позбавляє водія можливості вжити всіх заходів, аби уникнути аварійної ситуації.

Несумлінним водіям ДАІ нагадує: адміністративна відповідальність, згідно із ч. 2 ст. 122 КУпАП, передбачає штраф у розмірі від 425 до 510 гривень. Будьте обачні та дотримуйтеся Правил дорожнього руху заради порядку на дорозі!

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: 49 осіб врятовано на ...

КОМЕНТАРІ