«Брати Гадюкіни» повернулися на сцену з альбомом «Made in Ukraine»

«Брати Гадюкіни» повернулися на сцену з альбомом «Made in Ukraine»

24.09.14 11:42 0 926
З новими піснями гурт виступить по всій Україні, включно із зоною АТО

Ми досі співаємо їхні славнозвісні й неповторні хіти «Всьо чотко!», «Файне місто Тернопіль», «Ми – хлопці з Бандерштадту», «Наркомани на городі» та інші. Щоправда, виконував їх легендарний Кузя, львів'янин Сергій Кузьминський, який, на превеликий жаль, помер у серпні 2009 року від раку горла. Відтоді «Гади» лише періодично з'являлися на сцені, а нині вперше після смерті лідера випустили в світ альбом із шістнадцяти нових пісень.

ДВА РОКИ І… ЩЕ ТРОХИ

Найперше запитання, яке цікавило всіх, було: «А хто ж співатиме тепер замість Сергія Кузьминського?». Виявилося, учасники гурту не шукатимуть нового вокаліста й співатимуть усі. Тобто це Ігор Мельничук (бас), Павло Крахмальов (іоніка), Геннадій Вербяний (гітара), Михайло Лундін (бубни) та бек-вокалістки Лілія Кувалдіна й Олена Романовська. Актуальні й своєчасні композиції, в яких ідеться про патріотизм, еміграцію, нещасливу любов і навіть про перевагу молитви над гаджетами знову зазвучали у притаманній лише «Братам Гадюкіним» неповторній манері. Їхня «фірмова» музика, знайома і впізнавана, ніде не поділася. Альбом витримано у найкращих традиціях «Гадів» – міксу ритм-н-блюзу, гуцульського регі, львівського шансону та цікавих потужних текстів.

Робота над альбомом тривала два роки. Цікаво, що випуск його було анонсовано ще в лютому цього року, відразу після того, як «Брати Гадюкіни» заявили про повернення на велику сцену. Утім постійне вдосконалення музичного супроводу, бажання зазвучати якомога гармонійніше змусили шанувальників почекати аж до осені. І ці очікування виправдані. Музиканти відточили до останнього звуку всі шістнадцять пісень. Мали намір видати альбом у липні, та вкотре засіли у студії ще на два місяці. Атож – коли тринадцять музикантів одночасно грають на барабанах, гітарах, а ще тромбоні, трубі, гобої, губній гармошці, саксофоні й бубні, все має звучати бездоганно.

МУЗИКУ ПОСЛУХАЙ, ВІЙСЬКУ ПОМОЖИ!

На створення деяких пісень в альбомі «Братів Гадюкіних» підштовхнув Майдан, а потім і події на сході України. Тож і політики уникнути не вдалося. Приміром, у пісні «Жаба» музиканти не стрималися, щоб не зачепити російського президента: «А у Вови царська особа, яку під майкою шляк трафляє. Ени-бени-раба, дусить Вову жаба. Дусить жаба, дусить, ніяк не попустить».

Загалом ідея альбому, як зазначив один із «братів», – це єдність усіх українців.

– Це не кон'юнктурний альбом, який виник після Майдану, – розповів Ігор Мельничук. – Сама назва альбому та пісні з'явилися ще два роки тому, коли всі ми побачили, що в країні відбувається щось не те… Для мене особисто цей альбом про те, що українцям треба збиратися разом. І тим, які виїхали, і тим, які намірилися поїхати. Тому що Євросоюз не означає, що я без «шенгену» можу їхати звідси, а навпаки: люди мають бути разом тут.

Тим часом Павло Крахмальов акцентував:

– Саме коли ми стояли на Майдані, то зрозуміли, що «Братам Гадюкіним» треба щось робити. Передусім – розповідати свої історії й ті, які цікавлять українців.

Ще одна важливість. Всі охочі можуть не просто прослухати альбом на офіційному сайті і безплатно його завантажити, а й допомогти «Волонтерській сотні». Гроші, які люди зможуть заплатити за музику «Братів Гадюкіних», передадуть пораненим у зоні АТО й переселенцям.

«Брати» планують великий тур Україною. Почути наживо музикантів можна буде в листопаді на концертах у Львові, Тернополі, Черкасах, Чернігові, Києві, ведуться перемовини про виступи в Одесі, Миколаєві, Харкові та Дніпропетровську. Також музиканти розглядають можливість заспівати для бійців у зоні АТО, щоправда, багато залежить від того, чи можна буде це зорганізувати технічно.

…На обкладинці альбому – Павло Крахмальов, Геннадій Вербяний, Михайло Лундін та Ігор Мельничук зображені у вигляді фігурок, вирізаних із пінопласту. Маленькі, кольорові, дещо карикатурні ззовні, але доросліші всередині – такі вони, нові «Брати Гадюкіни». В добру нову-стару путь!

Жанна КУЯВА

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: КП ...
Наступна новина: Луцький зоопарк знову ...

КОМЕНТАРІ