Львівських школярів перевірили на знання європейських цінностей

Львівських школярів перевірили на знання європейських цінностей

24.09.14 11:10 0 738
23 вересня, у Львові з нагоди відзначення Дня європейської співпраці на площі біля пам'ятника Іванові Франкові для школярів влаштували змагання, конкурси та вікторини, під час яких львівська малеча виявляла свої знання про історію Євросоюзу, особливості культури та державного устрою європейських країн.

Про це повідомила репортер ZIK-Стрім Оксана Маруняк

День європейської співпраці, за словами старшого експерта представництва Спільного технічного секретаріату програми Польща – Білорусь – Україна Олени Зубрицької, відзначається у Львові вже третій рік поспіль. Водночас із львівською акцією з цієї ж нагоди подібні заходи відбувалися в багатьох країнах ЄС.

Скажімо, українським та польським школярам запропонували цього дня скласти тест на фізичну витривалість та правильну оцінку власних сил. Близько трьох десятків львівських школярів та гімназистів на площі перед пам’ятником Іванові Франкові робили забіги на короткі дистанції, доки не відчували знемоги. За словами організаторів, для перемоги в цьому змаганні потрібно було проявити уміння швидко приймати рішення та розподілити навантаження. Одночасно з українцями такий тест у Польщі складали й тамтешні школярі. Організаторами цієї акції були Спільний технічний секретаріат програми Польща – Білорусь – Україна, який є органом Інструменту Сусідства і Партнерства Європейського Союзу, та Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові.

«Як виявилося бігати в такий спосіб дуже непросто, до того ж перешкоджав дощ. Я пробігла всього 800 метрів, але мені сподобалося. Зрештою біг допомагає тримати себе у формі, і це досить весело», -- відзначила одна з учасниць цього тесту школярка Діана.

Найдовше ж у забігу протримався учень 9-го класу Влад із Львівської академічної гімназії.

Після спортивної частини змагань на дітей чекала вікторина, під час якої вони мали змогу проявити свої знання щодо історії Євросоюзу, особливості культури та державного устрою європейських країн.

Окрім того, для школярів провели презентацію надсучасної пожежної машини, виготовленої за європейськими стандартами та придбаної для Львівщини коштом ЄС.

«На Львівщині працюють 42 проекти за підтримки ЄС. Це різноманітні освітні та соціальні програми. В рамках цих проектів у деяких селах Львівщини відкрили альтернативні дитячі садочки короткого перебування при школах, ремонтують дороги», -- повідомила старший експерт представництва Спільного технічного секретаріату програми Польща – Білорусь – Україна Олена Зубрицька.

До речі, програма транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна спрямована на поглиблення співпраці в прикордонних територіях трьох держав, заохочення громад виступати з місцевими ініціативами в різних сферах суспільного життя. Зокрема, йдеться про підвищення конкурентоздатності цих територій, покращення їх рівня життя шляхом підтримки підприємництва, розвитку транспортної інфраструктури та туризму.

Усі стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ