Блог Марциняка. Про вар’ятів

Блог Марциняка. Про вар’ятів

24.09.14 08:31 0 810
От дуже мені не хочеться писати про політику. І про війну. Бо того так багацько за вікном...

Тож згадав собі байку. Колись до нашої божевільні ві Львові приїхали пани-дохтори аж з самого Відня. Передавати досвід як мати справу з вар’ятами. Але, ознайомившись з історіями хвороб наших пацієнтів, дорогі ґості не хтіли від нас їхати! Бо таких вар’ятів, як в нас, у Відні дуже бракує. Настільки, що доктори забажали лишитися ще на місяць, бо наші вітчизняні ідійоти набагато талановитіші у своїх проявах, ніж австрійські, відповідно на кожному можна було б захистити дисертацію і вразити науковий світ новими фобіями і дибілізмами. Якби до нас приїхав вуйко Фройд, то за якийсь час він би відмовився від свого психоаналізу і повісився на старому дубі на Кульпаркові від неможливості з’ясувати причину багатогранності вар’яцтв моїх земляків.

Так от, чи не найбільше австріяків вразив випадок сімейного дибілізму. Десь на околиці Львова в особняку мешкала собі сім’я: мама і два її бугаї-сини. Як в нас кажуть, їм було щось пороблено, і вони стрємітєльно спивалися. А щоб не мастити собі голову із викиданням сміття, вони вирішили складувати його в з одній кімнат.

Коли вона наповнилась, така ж участь чекала й іншу. А коли вільних кімнат не залишилось, сердешні парафіяни місцевої церкви здали їх на Кульпарків (у психілкарню).

До чого ця вся байка. Мав нещастя опинитися в ближніх околицях Новояворівська, що неподалік Львова. Чудові соснові ліси засрані і завалені сміттям. Судячи із великої кількості битого скла, улюблена забава місцевих опришків – метати порожню пляшку з-під горілки в сосну, або камінь.

Мені просто цікаво, коли з-за гір непотребу світу Божого не буде видко, куди збираються переїжджати новояворівці? На Кульпаркові все зайнято.

...А таки не втримався! Таки засвербіла рученька і мушу кілька слів написати про політику і війну. Ну бо події вимагають.

У нас перемир’я. Троха дивне, бо воно дуже нагадує війну. Гинуть люди – і військові і мирні.

Тим часом український паламент таки затвердив Асоціацію із Європейською унією. Очевидно ціною цього миру. Не забарились і перші результати – терористи в Донецьку захопили польський і чеський консуляти. Напевно шенгенських віз не дочекались! Але їм можна – у них особливий статус.

Про статус – парламент підтримав законопроект президента про особливий статус Донбасу. Усім убивцям світить амністія, вони обиратимуть там свою владу, своїх правоохоронців, своїх суддів і прокурорів. А Україна їм платитиме зарплату. А за те вони в нас не стрілятимуть. Може.

Але президент у нас хороший. Направду. В американському Конґресі його промову переривали оплесками аж 35 разів! А Ющенка колись тільки 26... І де той Ющенко нині? Оплески у ворога не стріляють. Чи стріляють? Мо’ я чогось не знаю?

От направду, днями мені раптом майже фізичною захотілось, щоб Київ окупували москалі. Щоб зєльоні чєловєчкі розхєрячили продажну Верховну Раду, насрали на килими в адміністрації президента, підірвали всі мости на Дніпрі, аби підмога зі Львова не прийшла. І проголосили Київську народну Русь. Себто республіку.

А потім президент України у вигнанні десь під Вінницею вдарував би окупованому Києву особливий статус... А шо? АТО!

От не хотів писати про політику і війну, заказував собі... Хотів написати просто про вар’ятів. Зрештою й написав. Хіба нє?

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: у ...
Наступна новина: На Львівщини правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ