«На варті незалежності України»: У Львові – фотовиставка про життя бійців на Сході

«На варті незалежності України»: У Львові – фотовиставка про життя бійців на Сході

24.09.14 13:36 0 731
23 вересня, у Львові в приміщенні Будинку офіцерів відкрилася фотовиставка «На варті незалежності України», яку підготували військові та цивільні журналісти.

Про це повідомляє кореспондент IA ZIK.

Понад півсотні робіт зображають воєнні будні українських солдатів на Сході. На світлинах показані як радісні моменти – доставка продуктів для бійців, спілкування з жителями звільнених міст, так і трагічні: артилерійський поєдинок з ворогом, евакуація поранених, «вантаж-200». Також на фотознімках – реалії військового життя: техніка, блокпости, картини після бою.

Керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк зазначив: «На виставці представлені роботи військових журналістів та фотокореспондентів центральних газет, які працювали в зоні АТО. Життя, коли воно пов’язане з небезпекою, сприймається у зовсім іншому ракурсі. Історія цієї фотовиставки дуже проста: багато офіцерів, журналістів, які перебувають на сході України, робили фотознімки солдат і тих, хто надавав допомогу».

Також на відкритті фотовиставки настоятель Гарнізонного храму св. апостолів Петра і Павла отець Степан Сус додав: «Виставка непроста, болюча, але це вже історія. Хочеться, щоб війна, яка триває на Сході, закінчилася і чим скоріше перетворилася на фотознімки. Крім того, ця виставка є показом іншої, новітньої зброї: журналісти також воюють, і їхньою зброєю є засоби, за допомогою яких вони до нас доносять інформацію про те, що відбувається на Сході. Ми їх називаємо «рупорами правди». Тому фотовиставка доносить до на правду про всі ті події на сході Україні».

Фотовиставка «На варті незалежності України» діятиме у Будинку офіцерів щодня з 9.00 по 22.00 протягом двох тижнів. Водночас у Будинку офіцерів встановлено скриньку для пожертв на лікування поранених бійців АТО.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Активістки жіночого руху ...

КОМЕНТАРІ