Активістки жіночого руху зібралися у Львові, щоб згуртувати зусилля

Активістки жіночого руху зібралися у Львові, щоб згуртувати зусилля

24.09.14 13:54 0 772
23 вересня, у Львові зібралися представниці жіночих організацій, щоб обговорити та проаналізувати історичний досвід жіночого руху на Галичині та Наддніпрянщині у періоди ХІХ та ХХ століть. Своє зібрання жіноцтво приурочило до річниці від дня народження видатної українки Ольги Басараб.

На місці події працювала репортер ZIK-Cтрім Оксана Маруняк.

Міжнародна науково-практична конференція «Сестри по обидві сторони Збруча», яка розпочалася у приміщенні Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, відбувається у непростий для нашої країни час. На цьому неодноразово наголошували організатори конференції, відзначаючи важливість такої зустрічі саме тепер.

«У складний для країни час матері та жінки повинні згуртувати усі зусилля і засвідчити світовій спільноті, що лише в єдності – корінь сили українців. Ольга Басараб є одним із найяскравіших прикладів мужності та героїзму української жінки», – зазначила голова Львівської обласної організації «Товариство українок ім. О. Басараб», – Ярослава Ваврисевич.

«Ця зустріч демонструє, що в єдності сила. Ми у Польщі намагаємось підтримати українців у цей непростий час: збираємо допомогу, кошти для українських вояків. Важливо, щоб світова спільнота усвідомила, що Україна самостійна, сильна, а головне неподільна держава. І ми, українське жіноцтво у Польщі, робитимемо все, щоб це почула уся Європа», – наголосила секретар Союзу українок у Польщі Марія Паньків.

У відкритті конференції взяли участь міські та обласні посадовці, які говорили про важливу роль жіноцтва у різних сферах суспільно-політичного життя України.

«У нашій історії є достатньо прикладів, які засвідчують неоціненний внесок жінок у розвиток демократії в Україні. Тому зараз важливо, щоб жіноцтво Сходу і Заходу України єдналось і відстоювало єдність нашої держави», – додав голова комісії культури, промоції та ЗМІ Львівської міської ради Ярослав Музичко.

Усі Стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «На варті незалежності ...
Наступна новина: Що чекає замки Тернопілля?

КОМЕНТАРІ