Понад 600 львівських військових, які повернулись із зони АТО, звернулися за психологічною допомогою

Понад 600 львівських військових, які повернулись із зони АТО, звернулися за психологічною допомогою

24.09.14 10:38 0 693
У Львові, від початку війни, до психіатрів за допомогою звернулося понад 600 військових із зони АТО. Спеціалісти кажуть, наслідки психологічних травм у солдатів, які побували у гарячих точках країни, можуть бути набагато серйознішими, аніж фізичні.

Про це йдеться у сюжеті журналіста програми новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Юлії Бухтоярової.

«Одного вечора, тут у Львові була гроза, блискавки і я відреагував на них дуже тривожно. Мене кинуло в холодний піт. Тоді зрозумів, що мені потрібна допомога», – розповідає боєць, який повернувся з зони АТО, Юрій Богоніс.

Медики кажуть, понад 80% військових, які повернулись із зони АТО, потребують психологічної допомоги. Втім, не усі це визнають.

Зазначимо, не вилікувані вчасно психологічні травми загрожують серйозною психологічною кризою.

«Солдатів необхідно слухати, відволікати чимось хорошим, говорити їм як ми ними пишаємося. Однак, слід пам’ятати, що не варто говорити із ними про речі, пов’язані з війною, поки вони самі про них не заговорять», – зазначає психолог Зоряна Кушулинська.

Додамо, зараз у Львові функціонує вже кілька центрів, де надають психологічну допомогу військовим. Групи підтримки діють також для матерів та дружин бійців у львівському монастирі святого Онуфрія.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Освітяни Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ